Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 16:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал Забродський розповів, як мобілізація вплине на армію РФ

Генерал Забродський розповів, як мобілізація вплине на армію РФ
Оголошена в Росії мобілізація не призведе до поповнення її армії висококваліфікованими військовими. Фото: Слово і діло

Оголошена в Росії мобілізація не призведе до поповнення її армії висококваліфікованими військовими, а забезпечить лише "гарматним м'ясом".

Про це у статті для "Укрінформу" написав перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки генерал-лейтенант Михайло Забродський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Забродський застеріг від легковажного ставлення до мобілізації в РФ

"Малоймовірно, що втрати, які понесли окупаційні війська, в основному відносяться до особового складу тилових і технічних або "високотехнологічних" підрозділів. Це може означати лише одне. Путінській армії із запасу потрібні не оператори БпЛА, не ІТ-фахівці і не номери бойових обслуг ОТРК "Іскандер", - зазначив він.

За його словами, головну потребу складають поширені, не занадто складні для опанування, загальновійськові спеціальності типу "стрілець" або "кулеметник".

"Говорячи простою мовою, в ЗС РФ потреба існує, скоріш за все, в гарматному м'ясі. Це відносно дешево, не дуже проблемно і порівняно швидко", - пояснив Забродський.

За його словами, часткова мобілізація, яку оголосив диктатор Володимир Путін, є першою в новітній історії РФ, і перспектива загинути за межами своєї країни за примарні ідеали почала бентежити уяву вже зовсім іншого російського покоління.

"Подібно до того, як для професійних військових є чітка різниця між поняттями "служити" та "воювати", так і для абсолютної більшості поки що цивільних громадян Росії є суттєва різниця між "підтримувати" та "брати участь", - підкреслив Забродський.

Забродський зауважив, що необачно виключати із розрахунку поширену категорію невиправних російських військових романтиків, яким байдуже з ким воювати, де й за що. Не можна забувати і про типових військових заробітчан.

"Однак є підстави вважати, що більшість з них вже відправилась з України в зворотному напрямку в поліетиленовій упаковці. Сам факт прийняття російським керівництвом непопулярного рішення про мобілізацію є найкращим тому підтвердженням. Адже єдине, що могло спонукати до такого рішення, - саме нестача хай там як мотивованого особового складу", - підкреслив генерал.

Президент Росії Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію в Російській Федерації. Про це заявив у своєму зверненні до народу, яке транслювали 21 вересня федеральні канали.

Призову на військову службу підлягатимуть лише ті громадяни, які зараз перебувають у запасі. І насамперед ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід, сказав диктатор.

Указ про "посилення мобілізаційних заходів" вже підписаний. Діяти починає від 21 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Генерал Забродський розповів, як мобілізація вплине на армію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути