Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2012 14:09

Даішника з Харцизька, який тричі вимагав орального сексу, посадили на 3 роки

Даішника з Харцизька, який тричі вимагав орального сексу, посадили на 3 роки
Даішник погрожував вбити водія

Сьогодні, 25 червня в міськсуді Харцизька (Донецької області) оголосили вирок даішнику. 31-річного капітана Сергія Петренка звинуватили за ч 2. ст 365 КК України ("Перевищення влади, що супроводжується насильством"). Цей злочин карається строком від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати посади, однак Петренко не був під вартою і залишається на волі досі.

Як оголосили в суді сьогодні вранці, Петренка визнаний винним, в якості покарання він отримав 3 роки реального терміну в колонії, але запобіжний захід інспектору не змінили. Поки він знаходиться на підписці про невиїзд і має 15 днів на оскарження вироку. Позов автовласника Ігоря Макаренка задоволено в розмірі 7000 гривень. Ще одну тисячу гривень екс-даішник повинен виплатити за моральну шкоду, заподіяну іншому потерпілому, плюс 200 гривень матеріальної шкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти "Дорожнього контролю" заблокували дорогу міліціонерам

"Я теж хочу оскаржити вирок, тому що інспектор не розкаявся, погрожував вбити, застосовував насильство, і взагалі було відчуття, що він знав заздалегідь вирок і впевнений у безкарності", - говорить потерпілий Макаренко.

В останньому слові Сергій Петренко заявив про свою невинність, зажадав виправдати його за всіма статтями і покарати наклепників. У кримінальній справі проходили п'ять потерпілих - автовласник, на якого Петренко напав під час виконання своїх службових обов'язків, і працівники місцевого "Саун-клубу" - адміністратор, яку Петренко хотів зґвалтувати, дівчата офіціант і бармен, яких він примушував до орального сексу, і господар закладу, який за них заступився. Вже звільнений з органів внутрішніх справ даішник тричі влаштовував бійки в цьому клубі.

9 квітня минулого року в Харцизьку даішники на власних "Жигулях" підрізали "Черрі" з місцевим жителем Ігорем Макаренком за кермом. Працівники Державтоінспекції були без нагрудних значків, один з них представився інспектором Петренком і заявив, що водій створив на дорозі аварійну ситуацію. Коли водій став заперечувати факт правопорушення і заявив, що в салоні є відеореєстратор, Петренко почав витягувати його з салону. При цьому ображав матом, відібрав у водія мобільний телефон, погрожував розправою, намагався заволодіти його машиною.

Після того як Макаренко виклав на Ютюб скандальне відео справа отримала величезний резонанс. Інспектора ДАІ Петренка звільнили з ОВС, де він пропрацював 13 років. Разом з капітаном Петренком звільнили з органів внутрішніх справ начальника ДАІ м. Харцизька, догани отримали 5 керівників обласного Управління ДАІ. Керівництво ГУМВС України в Донецькій області принесло публічні вибачення жителям "за нетактовні дії свого співробітника".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'яний мажор грозився зателефонувати татові й позривати погони даішникам

З'ясувалося, що герой відеозапису неодноразово викликав нарікання як зі сторони керівництва, так і з боку жителів Харцизька. Самого інспектора бачили п'яним за кермом. Але порушувати кримінальну справу на Петренка не поспішали. Його колеги намагалися "вирішувати питання" з постраждалим, а сам Петренко пропонував потерпілому заправити бак його автомобіля, щоб зам'яти історію.

"Не було взагалі ніяких підстав для зупинки, - згадує потерпілий Макаренко, - Мене просто даішники "розводили на гроші". Спочатку сказали, що я їх машину не пропустив, потім що я п'яний, потім Петренко приплів свого сина - сказав, що начебто я дитину ледь не збив. Потім я дізнався, що його синові 3 роки, і він сам дорогу ще не переходить, а його мама з Петренком не живе. Я був у шоці, хвилин 10 намагався довести, що якщо вони працівники міліції, нехай складають протокол. Капітан намагався затягнути мене в їхню машину. Документи і телефон віддав мені тільки в обмін на те, що я напишу на аркуші паперу, що претензій не маю. Коли я оприлюднив відео, мені стали надзвонювати з засекречених номерів, погрожували, казали, що Харцизьк місто маленьке. Справу порушили тільки завдяки моєму захисникові".

Ігор Макаренко написав заяву про скоєння злочину 20 квітня минулого року. Кримінальну справу на Петренка завели лише 10 червня після звернення до Генеральної прокуратури.

"Взагалі за перевищення повноважень треба було залучати до відповідальності не тільки Петренка, а й другого працівника ДАІ, який на відео з ним в парі, - каже правозахисник Олександр Кудінов. - Але молодого працівника пожаліли - він виявився курсантом, якому Петренко хотів дати урок, як треба "щипати клієнтів". До речі, курсант не мав права навіть підходити до автовласника. А в процесі розслідування випадку на дорозі з'ясувалися інші факти - хуліганство Петренка в місцевому розважальному закладі "Саун-клуб". Туди звільнений капітан ходив регулярно і вимагав сексуальних утіх. У провину йому поставили три замахи на зґвалтування і примус до орального сексу. Що характерно: випущені газова і травматична куля його не зупинили. Петренка зупинив тільки удар у голову. Дві кримінальні справи об'єднали, але Петренко залишили на волі. А якщо б взяли під варту, він би не продовжував бешкетувати і залишився здоровий. Відбиваючись від Петренка, власник клубу пошкодив око скандальному капітану".

Зараз ви читаєте новину «Даішника з Харцизька, який тричі вимагав орального сексу, посадили на 3 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути