четвер, 06 квітня 2023 10:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Фіксував ракетні удари по Запоріжжю: інформатором РФ виявився місцевий айтішник

Фіксував ракетні удари по Запоріжжю: інформатором РФ виявився місцевий айтішник
Затримали ворожого інформатора, який фіксував наслідки російського ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі. Фото: СБУ

Служба безпеки України затримала ще одного ворожого інформатора, який фіксував наслідки російського ракетного удару по багатоповерхівці в Запоріжжі.

Поплічник агресора збирав для окупантів інформацію про наслідки російських ракетних ударів по цивільній інфраструктурі міста, повідомила 6 квітня пресслужба СБУ.

"Зловмисник зафіксував та переслав ворогу фото зруйнованого багатоквартирного будинку, по якому загарбники вдарили 22 березня. Така інформація потрібна була окупантам для підготовки нових обстрілів регіону. Зрадником виявився місцевий працівник IT-сфери, якого російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили зрадника, який "полював" за українською авіацією

У поле зору агресора він потрапив через поширення у соцмережах дописів на підтримку збройної агресії РФ. Для подальшої комунікації з окупантами використовував месенджер, а передачу зібраних відомостей здійснював у вигляді фото- та відеоматеріалів будівель із описом прилеглої території.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено мобільний телефон із доказами листування з ворогом. Триває розслідування для притягнення зловмисника до відповідальності.

У середу, 22 березня, окупанти обстріляли місто Запоріжжя. Під ворожим вогнем були житлові будинки, також острів Хортиця. Росія атакувала ракетами багатоповерхівки, розташовані на вул. Запорізькій.

Зараз ви читаєте новину «Фіксував ракетні удари по Запоріжжю: інформатором РФ виявився місцевий айтішник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути