середа, 27 січня 2021 20:03

Фігурантів убивства Окуєвої випустили з-під варти

Фігурантів убивства Окуєвої випустили з-під варти
Киянина Ігоря Редькина затримали за підозрою у вбивстві добровольця АТО Аміни Окуєвої 12 січня торік. Він своєї провини не визнає. Фото: facebook.com/Арсен Аваков

Підозрюваних у причетності до кількох гучних замовних вбивств, зокрема, ветеранки війни на Донбасі Аміни Окуєвої, випустили з-під варти.

Відомо про щонайменше 8 осіб, яких поліція вважає причетними до угрупування, що здійснювало резонансні злочини. Про це пише Українська правда з посиланням на судові рішення, оприлюднені в реєстрі

Йдеться про вбивство Аміни Окуєвої в 2017 році, а також директора компанії "Caparol Україна" Павла Заможного у 2016 році, начальника відділу реклами столичного метрополітену Павла Міленького у 2019 році та бізнесмена Костянтина Хоруженка в 2014 році. Також у матеріалах згадується ще одне вбивство в 2013 році. Більшість злочинів, за версією слідства, були вчинені на ґрунті бізнесових конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваний у вбивстві Окуєвої незаконно отримав громадянство України

Організатором угрупування правоохоронці вважають уродженця Дагестану Ігоря Редькіна. У січні цього року йому продовжили арешт.

Кілька інших фігурантів у кінці 2020 року – на початку 2021 вийшли з-під варти. В одного з підозрюваних, Андрія Кравченка, 9 грудня 2020 року спливав строк арешту в справі. Рішень про продовження цього арешту в реєстрі немає. 29 грудня торік слідство просило взяти Кравченка під арешт в іншій справі. Але суд відпустив чоловіка, зобов'язавши лише з'являтись до слідства, прокуратури та суду.

29 грудня суд також відмовився арештувати ще трьох фігурантів справи 2013 року. Ще один підозрюваний також був арештований у справі від 2016 року. Його арешт мав закінчитись 12 січня 2021 року. Цього ж дня слідство теж попросило взяти цього чоловіка під варту в справі 2013 року. Однак суд відправив фігуранта під домашній арешт.

Трьох підозрюваних у причетності до вбивств відправили під домашній арешт ще в грудні 2019 року. З весни 2020 року їхні запобіжні заходи не продовжували.

Понад рік у слідчому ізоляторі перебуває вихідець із Дагестану 57-річний Ігор Редькін. Його затримали у Києві 12 січня торік. Підозрюють у вбивстві доброволиці батальйону "Київ-2" 34-річної Аміни Окуєвої. Вона загинула 30 жовтня 2017-го близько 20:00 в селищі Глеваха Васильківського району на Київщині. На Редькіна та спільників вийшли завдяки іншим убивствам, які сталися в столиці від 2013 року. На автоматі, з якого стріляли в Аміну, виявили його ДНК. Справу досі не передали до суду. Тож 9 січня Редькін міг вийти з-за ґрат. Але прокуратура звернулася до суду з клопотанням взяти його під варту за підозрою у причетності до вбивства підприємця сім років тому. В СІЗО Редькін залишатиметься щонайменше до 2 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Фігурантів убивства Окуєвої випустили з-під варти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути