Ексклюзиви
понеділок, 01 квітня 2013 15:26

Європу замело: через снігопади 100 тисяч поляків сидять без світла

Через сильні снігопади в Польщі близько 100 тисяч людей залишилися без електрики. Найбільше від стихії постраждали Мазовецьке і Підляське воєводства, повідомляє Rzeczpospolita.

Зокрема, у варшавській енергосистемі (Мазовецьке воєводство) без світла залишились 80 тисяч людей. Повідомляється, що там відключилися близько двох тисяч підстанцій. В енергосистемі Білостока (Підляське воєводство) без електрики залишилися більше 20 тисяч людей.

Автор: Фото: Reuters
  Снігопад у Польщі
Снігопад у Польщі

Крім того, через снігопад суттєво ускладнився рух на автотрасах країни. З затримками працюють і аеропорти, у тому числі столичний.

У сусідній Чехії також пройшов сильний снігопад, в результаті чого встановився сніговий покрив висотою у 40 сантиметрів. Найбільш складна ситуація склалася в Моравії, де сталося безліч аварій, а низка доріг була закритою після падіння дерев.

У березні поточного року на Європу обрушилися незвичайні для цієї пори року снігопади. У багатьох країнах відбулися масові відключення електрики. Автомобільне та повітряне сполучення у деяких регіонах також виявилися паралізованими.

Зараз ви читаєте новину «Європу замело: через снігопади 100 тисяч поляків сидять без світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути