Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2022 13:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму
Європарламент визнав Росію державою-терористом. Фото: dw.com

Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму.

Відповідну резолюцію підтримали 494 європарламентарі, 58 були проти, 44 утрималися, повідомляє Європейська правда.

"Європарламент наголошує, що цілеспрямовані напади та звірства, здійснювані Російською Федерацією проти цивільного населення України, руйнування цивільної інфраструктури та інші серйозні порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права становлять акти терору проти українського населення та є воєнними злочинами", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ще одній країні ЄС погодились, що Путін – терорист

Європарламент також висловив своє "беззастережне обурення" і засудив "ці напади і звірства та інші акти, які Росія вчиняє для досягнення своїх деструктивних політичних цілей в Україні та на території інших країн".

"У світлі вищезазначеного визнає Росію державою-спонсором тероризму та державою, яка використовує засоби тероризму", – йдеться у тексті резолюції.

Окрім того, Європарламент закликав ЄС та усі держави-члени розробити правову базу для визначення держав як спонсорів тероризму та держав, які використовують засоби тероризму, що спричинить низку суттєвих обмежувальних заходів проти цих країн та матиме глибокі обмежувальні наслідки для відносин ЄС з цими країнами.

Європарламент також закликав Раду ЄС згодом розглянути питання про внесення Російської Федерації до такого списку держав-спонсорів тероризму, а партнерів ЄС – вжити аналогічних заходів.

Парламентська асамблея НАТО визнала Російську Федерацію державою-терористом. Також закликали створити спеціальний Міжнародний трибунал над Росією.

13 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій російський режим назвали терористичним. Аналогічне рішення ухвалив парламент Естонії.

Зараз ви читаєте новину «Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути