неділя, 17 липня 2016 17:39

Європа розслідує падіння MH17 Малайзійських авіаліній

Європа розслідує падіння  MH17 Малайзійських авіаліній

Постійні представники Австралії, Королівства Бельгія, Королівства Нідерландів, Малайзії та України від імені своїх урядів запевнили в намірах розслідувати та притягнути до відповідальності винних у катастрофі літака MH17 Малайзійських авіаліній, збитого 17 липня 2014р в Донецькій області.

"Держави підтвердили свою прихильність прийняти всі ефективні заходи для притягнення до відповідальності винних осіб, відзначаючи важливість цього для запобігання атак на цивільні повітряні судна в майбутньому", - йдеться у спільній заяві представників країн з нагоди другої річниці трагедії, поширеному МЗС України.

Держави знову висловили свої глибокі співчуття сім'ям жертв цієї трагічної події і всім країнам, постраждалим внаслідок трагедії.

"Держави нагадали про стурбованість щодо актів насильства, які становлять загрозу безпеки міжнародної цивільної авіації, яке було висловлено в резолюції Ради безпеки ООН 2166 (2014). Держави також нагадали вимогу Ради безпеки ООН притягнути до відповідальності винних у цьому інциденті і підтвердили свою прихильність досягненню цієї мети, а також нагадали про вимогу Ради безпеки ООН до всіх країн забезпечити всебічне співробітництво для встановлення відповідальності", - йдеться в спільній заяві.

У зв'язку з цим держави відзначили незалежне технічне розслідування причин збиття літака, проведене Радою з безпеки на транспорті Нідерландів в повній відповідності зі стандартами ІКАО, і її звіт, опублікований 13 жовтня 2015 р. Вони також відзначили кримінальне розслідування, яке проводиться Спільною слідчою групою (JIT).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у Туреччині: Ердоган - в безпеці, начальник Генштабу - в заручниках

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збут на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

Зараз ви читаєте новину «Європа розслідує падіння MH17 Малайзійських авіаліній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути