середа, 28 березня 2018 14:50

"Це класичний дерибан" - розповіли про махінації в Інституті раку

"Це класичний дерибан" - розповіли про махінації в Інституті раку
Національний інститут раку в кінці року в обхід системи державних закупівель Prozorro "роздерибанив" 10 млн грн, виділених з держбюджету на автоматизацію. Фото - АСН

Національний інститут раку в кінці року в обхід системи державних закупівель Prozorro "роздерибанив" 10 млн грн, виділених з держбюджету на автоматизацію.

Гроші витратили на закупівлю комп'ютерів. Керівництво медзакладу уклало 13 договорів, 7 з яких - з компанією "Деснет" на 3,4 млн грн, 3 - з компанією "Диз Мер" 3,5 млн та з ФОП "Пасічник Є.А." ще на 3 млн. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"Це класичний дерибан, коли закупівлі "дробляться" на декілька, щоб не проводити відкриті конкурентні торги, а купити товари чи послуги напряму у своїх постачальників. Яскравий приклад тому - закупівлі на суму 199 990 гривень, коли необхідний поріг для проведення тендеру становить 200 тисяч", — розповідає юрист ЦПК Юрій Гермашев.

З 13 укладених договорів 5 було на суму 199 тис. грн. Усі вони були закупівлями в 1 постачальника — компанії "Деснет". Цікаво, що компанія "Деснет" пов'язана з іншою компанією – "Диз Мер", у якої Інститут раку купував комп'ютери. Так, в описах компанії "Диз Мер" зазначають сайт компанії "Деснет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі наркодиспансеру торгували наркотиками

У ЦПК звертають увагу, що 10 млн, витрачених державним Інститутом раку, виділив Кабінет міністрів для автоматизації приміщень інституту, що мало забезпечити встановлення онлайн-систем реєстрів пацієнтів, переліку ліків тощо.

Керує Інститутом раку Олена Колеснік. Загальний бюджет медичного закладу на закупівлю ліків та медичних виробів 2018 року становить 120 млн грн, ще 168 млн передбачені на будівництво корпусів, незважаючи на те, що торік інститут віддав частину своїх приміщень під приватний діагностичний центр, пов'язаний з Ложкіним (Борис Ложкін - колишній голова Адміністрації президента. – Gazeta.ua).

За фактом привласнення ліків на загальну суму майже 8 млн грн оголосили підозру 7 працівникам столичної лікарні "Охматдит". Серед підозрюваних - посадовець та 6 медсестер лікарні.




Зараз ви читаєте новину «"Це класичний дерибан" - розповіли про махінації в Інституті раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути