Ексклюзиви
четвер, 21 листопада 2013 17:35

Електромонтер, якого насмерть збив співробітник прокуратури, готувався до весілля

Електромонтер, якого насмерть збив співробітник прокуратури, готувався до весілля
Фото надане родиною загиблого

О 3-й годині ночі в неділю, 17 листопада, в самому центрі Донецька, на мосту через річку Кальміус по пр. Ілліча, співробітник прокуратури Донецької області насмерть збив 28-річного Дениса Малигонова, електромонтера "Донелектроавтотрансу". Денис закінчував плановий ремонт разом з напарником Андрієм Абельмасом. Андрій знаходився на вишці, а Денис стояв біля машини та тримав дріт.

Автомобіль Peugeot 307 під управлінням водія Дмитра Колесника мчався з боку площі Леніна і не звернув уваги на перешкоду на своєму шляху. Автовишку, що займалася ремонтом тролейбусної лінії, згідно з правилами, захистили огорожами і конусами на площі більше 80 кв. метрів. Сама ремонтна машина таких розмірів, що її важко не помітити, освітлення на цій ділянці дороги - яскравіше не буває, на робітниках були жилети з фосфорицируючими смугами. На додаток конкретно на цьому місці горів вогнями банер, освітлюючи робітників.

Іномарка буквально втиснула робітника в автовишку на великій швидкості. Мимо проїздила "швидка", але у Дениса не було шансу вижити. Його повезли до лікарні, але на півдорозі, за словами родичів загиблого, розвернулися і поїхали в морг. А водія Peugeot врятували подушки безпеки.

- Все це на моїх очах сталося - Денис стояв спиною до "Пежо", був в захищеній зоні, - розповів Gazeta.ua Андрій Абельмас. - Ми відгородили усю ліву сторону дороги - там весь цей проспект так освітлений, що нас можна було побачити ще з площі Леніна. Мажор, що був за кермом, - був не адекватний. Я це зрозумів, коли він почав говорити - мова беззв'язкова, городив ахінею - казав, що за кермом був не він. Хоча в машині була лише одна людина - я саме його витягнув з водійського місця. Він хитався, але я не пам'ятаю, щоб пахло алкоголем.

Перша "швидка" Дениса відразу забрала, а та, яку я викликав, повезла цього водія на експертизу. Людям, які складали акт, я сказав: "Майте на увазі, ви несете відповідальність - якщо надумаєтеся перекрутити істину". Ми працюємо завжди ночами і скажу вам - п'яна молодь гасає по місту вночі постійно на дорогих машинах - особливо з п'ятниці на суботу і з суботи на неділю - їдуть з ресторанів і нічних клубів. Я був на місці аварії всю ніч, а під ранок знову привезли цього водія з "Пежо". Він вив як пес. А осторонь стояв його батько і по відношенню інших робітників до нього я зрозумів, що це якась велика людина. Я не упевнений, що зможу повернутися на роботу - узяв лікарняний і живу зараз на пігулках, не можу відійти від шоку.

- Денис з 2005 року працював у нас – це був ну просто відмінний хлопець, обожнювали усі його, вірші йому на смерть один колега написав. Ми усі оплакуємо його. Я теж був вночі на місці події. Побачив, що там були усі знаки, все як годиться - знак "ремонтні роботи", знак із стрілкою - об'їзд перешкоди. Узяли довідку від міськсвітла - про те, що усі ліхтарі до єдиного працювали в тому місці. Вони закінчували роботи по заміні дроту. Спеціально такі роботи проводяться вночі, щоб не заважати руху - щоночі відключають напругу і три ремонтні машини їздять по місту. Андрій - напарник Дениса - якби він зліз хвилиною раніше з вишки - обоє були б трупами, - розповів Gazeta.ua Олександр Гридько, начальник служби енергогосподарства "Донелектроавтотранса".

Підприємство узяло на себе витрати по похованню. Дениса поховали в рідному селі Амвросієвського району у вівторок.

Олег Петрович Колесник - людина, яку називають батьком водія іномарки - працює прокурором міста Горлівка з 9 вересня 2010 року. А водій - Дмитро Олегович Колесник - на момент здійснення ДТП працював в прокуратурі Донецької області, яка саме зараз проводить розслідування цієї події.

Родичі переконані, що в перші дні були зроблені зусилля для того, щоб відвести винного від відповідальності. Правоохоронні органи розповсюдили перекручену інформацію: "Судячи з відсутнього гальмівного шляху і коментарів працівників ДАІ, водій просто заснув за кермом. Внаслідок аварії постраждав ремонтний робітник - він впав з автовишки".

За даними прес-служби обласної прокуратури, винуватець аварії звільнений з органів. Проте, це сталося тільки після того, як інформація про трагічну пригоду з'явилася в Інтернеті. З чуток - звільнили колегу Дмитра Колесника вже заднім числом.

- Мамі Дениса мачуха Дмитра пропонувала гроші, але вона від грошей відмовилася - у неї була одна дитина, до того ж пізня, батьки на Дениса майже молилися, - говорить 22-річна Марина Бобкова, сестра нареченої загиблого Дениса. - Вона сказала: "Поверніть сина, грошей не хочу"! Папа Дениса вже й весільний рушник купив. Ми збирали гроші на весілля, а пішли вони на похорон.

Колишній працівник прокуратури Дмитро Колесник говорить, що їхав в аптеку за ліками для 5-місячної дитини і був абсолютно тверезий.

- Все, що сталося, сталося для мене несподівано. Я не розумію, як. Дуже шкодую про те, що сталося. Я виражаю співчуття рідним і прошу їх вибачення, - сказав водій.

Зараз ви читаєте новину «Електромонтер, якого насмерть збив співробітник прокуратури, готувався до весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути