середа, 14 грудня 2022 22:01

Екстремісти у Німеччині планували штурмувати Бундестаг та вбити Шольца – ЗМІ

Екстремісти у Німеччині планували штурмувати Бундестаг та вбити Шольца – ЗМІ
У планах організаторів зірваного заколоту в Німеччині було взяття штурмом парламенту – Бундестагу, а також убивство канцлера Олафа Шольца. Фото: AP

У планах організаторів зірваного заколоту в Німеччині було взяття штурмом парламенту – Бундестагу, а також убивство канцлера Олафа Шольца.

Під час обшуків у межах зриву спроби держперевороту правоохоронці знайшли й конфіскували близько 40 одиниць вогнепальної зброї, а також тисячі набоїв до інших озброєнь. Про це повідомили слідчі у справі німецьким депутатам під час закритого слухання, передає The New York Times.

Також було виявлено понад 100 угод про нерозголошення, в яких підписанти присягалися зберігати в таємниці план перевороту – він передбачав штурм німецького парламенту й арешт його членів, а також убивство канцлера Німеччини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза з боку РФ: у Німеччині активно обговорюють будівництво бомбосховищ

Крім того, слідство встановило, що німецький принц Генріх XIII, якого називають одним із організаторів путчу, принаймні один раз зустрічався з російськими дипломатами в консульстві в Німеччині.

Зараз незрозуміло, наскільки учасники змови були здатні фактично здійснити свої плани. До цього вони двічі планували путч і детально проаналізували маршрут до урядових будівель, але так і не втілили задумане.

Слідство зараз зосереджене на проведенні перевірки понад 30 ймовірно причетних до спроби путчу, намагається знайти можливі схованки путчистів зі зброєю, а також визначити, що означають знайдені списки з іменами людей.

У Німеччині провели масштабну спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу. Правоохоронці затримали понад 20 людей, серед них була й росіянка. До екстремістського угруповання належали колишні та чинні політики, судді та інші чиновники. Правоохоронці встановлюють, чи мають учасники організації зв'язки з РФ.

Під час обшуків у обвинувачених у підготовці державного перевороту в ФРН вилучили гвинтівки, пістолети, мечі, ножі, електрошокери, прилади нічного бачення та поліцейську табельну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Екстремісти у Німеччині планували штурмувати Бундестаг та вбити Шольца – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути