Ексклюзиви
понеділок, 12 грудня 2022 06:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку РФ: у Німеччині активно обговорюють будівництво бомбосховищ

Загроза з боку РФ: у Німеччині активно обговорюють будівництво бомбосховищ
Зараз на території Німеччини налічується близько 600 бомбосховищ. Фото: pixabay.com

На тлі повномасштабної війни в Україні представники регіональних урядів Німеччини вимагають від міністерства внутрішніх справ ФРН побудувати в країні нові бомбосховища.

Про необхідність нових бункерних систем заявила міністерка внутрішніх справ Ненсі Файзер на останній нараді міністрів федеральних земель, передає Bild. Зараз на території Німеччини налічується близько 600 бомбосховищ.

Міністр внутрішніх справ землі Баден-Вюртемберг Томас Штробль закликав вивчити ступінь, в якій "підземні автомобільні і залізничні системи можуть вмістити людей". Водночас представники земель вимагають виділити на ремонт або будівництво бомбосховищ €10 млрд, однак Бундестаг поки що не зробив цього.

Лідер парламентської групи СДПН Дірк Візе закликав провести "перезавантаження" в цивільному захисті, поставивши це питання на чолі порядку денного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрілянина у центрі Дрездена: злочинець убив жінку й узяв заручників

Тим часом федеральний уряд вивчає, чи можуть сховища сьогодні як і раніше забезпечувати ефективний захист від військових загроз, заявив міністр внутрішніх справ Північного Рейну-Вестфалії Герберт Реул.

У 2007 році федеральний уряд припинив обслуговування приблизно 2 тис. бункерів. Зараз на території Німеччини налічується близько 600 таких сховищ. За оцінками, вони можуть вмістити лише 500 тис. людей. Їхню інвентаризацію хочуть завершити до весни 2023 року.

У Німеччині провели масштабну спецоперацію проти екстремістів, які хотіли повалити владу. Правоохоронці затримали понад 20 людей, серед них була й росіянка. До екстремістського угруповання належали колишні та чинні політики, судді та інші чиновники. Правоохоронці встановлюють, чи мають учасники організації зв'язки з РФ.

Під час обшуків у обвинувачених у підготовці державного перевороту в ФРН вилучили гвинтівки, пістолети, мечі, ножі, електрошокери, прилади нічного бачення та поліцейську табельну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку РФ: у Німеччині активно обговорюють будівництво бомбосховищ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути