неділя, 08 листопада 2015 10:55

Експерти говорять про "незрозумілий шум" в російському літаку, що розбився в Єгипті

Експерти говорять про "незрозумілий шум" в російському літаку, що розбився в Єгипті
Фото: www.bbc.com

Російський авіалайнер, що розбився в Єгипті 31 вересня, летів на автопілоті і судячи з усього, розвалився в повітрі, чому передував незрозумілий шум.

Про це сказав глава слідчої групи Айман аль-Мукаддам, пише Reuters.

За його словами, запис з кабіни екіпажу буде проаналізована для визначення причини шуму, який, за словами представників ряду західних країн, може бути вибухом бомби.

Мукаддам сказав, що його група, до складу якої входять експерти з Єгипту, Росії, Франції, Німеччини та Ірландії, розглядає "всі можливі сценарії причини катастрофи", але поки не прийшла до якого-небудь висновку. За його словами, структурний знос, вибух палива або навіть літієва батарейка в пристрої одного з пасажирів могли бути причиною шуму.

Нагадаємо, що бойовики "Ісламської держави", що воюють проти урядових сил на Синайському півострові, взяли на себе відповідальність за загибель російського літака Airbus A321, який розбився через 23 хвилини після вильоту з курортного Шарм-еш-Шейха. Всі 224 осіб на його борту загинули.

Побоювання, що за катастрофою стоять бойовики-ісламісти, змусили ряд західних країн, Росію і Туреччину призупинити польоти в Шарм-еш-Шейх і Єгипет, де залишилися десятки тисяч відпочиваючих. Це завдало важкого удару за ключовою для Єгипту туристичної індустрії.

Комісією з розслідування катастрофи літака А321 в Єгипті проведено попередній аналіз скопійованої і розшифрованої інформації бортових параметричного і звукового реєстраторів повітряного судна. Згідно даних із першого, політ проходив в штатному режимі, інформації про відмови систем і агрегатів літака зареєстровано не було.

Зараз ви читаєте новину «Експерти говорять про "незрозумілий шум" в російському літаку, що розбився в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути