Ексклюзиви
понеділок, 28 квітня 2014 10:45

Спецтема: Війна на Донбасі

Експерт розкритикував проведення АТО в Слов'янську: Ця безвольність неприпустима

Експерт розкритикував проведення АТО в Слов'янську: Ця безвольність неприпустима
Фото: REUTERS

З незрозумілих причин, де-факто звернувши активну фазу антитерористичної операції до її завершення, її керівництво не вжило заходів, достатніх для повного блокування Слов'янська (незважаючи на те, що офіційно заявило про це).

Про це йдеться в заяві групи "Інформаційний Опір", пише в Фейсбук керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

Як зазначається, підтвердженням відсутності повного блокування є безперешкодне прибуття на минулих вихідних в Слов'янськ представників керівництва так званої "Донецької народної республіки", "дружній візит" 15 озброєних бойовиків на Новокраматорський машинобудівний завод з метою захоплення інженерних машин розгородження і безперешкодний відхід диверсійної групи звідти. Окрема історія - захоплення заручників від місії спостерігачів ОБСЄ в нібито ізольованому районі і доставка з Горлівки в Слов'янськ трьох захоплених співробітників Альфи.

Всіх цих деморалізуючих моментів можна було уникнути, якби місто дійсно було блоковане, вважає Тимчук.

Більше того: незважаючи на надзвичайно резонансні акції, що проводяться екстремістами в зоні АТО, деякі представники керівництва операції вже кілька днів перебувають поза зоною її проведення.

Але найголовніше: підрозділам силових структур, задіяним у ході АТО, не поставлені чіткі накази про завершення вже розпочатих дій по нейтралізації груп екстремістів. Тоді як до виконання таких завдань особовий склад повністю готовий. Навпаки: у разі досягнення тактичних успіхів, замість їхнього закріплення, з незрозумілих причин незмінним є наказ на відведення сил.

Відзначається абсолютно незадовільний рівень координації дій різних силових структур, що беруть участь в АТО - незважаючи на те, що представники керівництва всіх силовиків представлені в штабі АТО.

"Складається враження, що гра, яка проводиться вищим керівництвом держави, йде врозріз з національними інтересами України.

Ми впевнені, що особливо неприпустима ця безвольність напередодні травневих свят (1 і 9 травня), коли прогнозується різке підвищення активності екстремістів.

Доводи на кшталт твердження, що АТО може спровокувати вторгнення Росії, виглядають непереконливими. Навпаки: допущення поширення зарази проросійського екстремізму по регіону дає Москві привід почати таке вторгнення. Нейтралізація ж екстремістських груп, керованих Росією, позбавляє Путіна необхідних йому "аргументів" щодо "допомоги співвітчизникам в Україні, які не визнають бандерівську нелегітимну владу", - наголошується в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розкритикував проведення АТО в Слов'янську: Ця безвольність неприпустима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути