вівторок, 01 листопада 2022 00:14

Екскомандир корабля "Славутич" оголосив голодування в російському СІЗО. Його катували

Екскомандир корабля "Славутич" оголосив голодування в російському СІЗО. Його катували
Український офіцер Олексій Кисельов у підконтрольному Росії Київському районному суді Сімферополя. Фото: radiosvoboda.org

Капітан 1-го рангу запасу, колишній командир корабля управління ВМС України "Славутич" Олексій Кисельов, якого викрали зі свого будинку в Генічеську в липні цього року та вивезли до СІЗО окупованого Сімферополя, оголосив голодування.

Чоловіка катували струмом і жодного разу не допускали медичних працівників для огляду. Про це розповів адвокат Кисельова Олексій Ларін виданню "Ґрати".

Юрист зазначив, що радикальне рішення його підзахисного підтримали ув'язнені із шести камер зазначеного СІЗО, де також утримують мешканців тимчасово захоплених територій України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли та викрадення – поліція розповіла про злочини росіян на Херсонщині

За версією російських спецслужб, Кисельов у травні 2016 року вступив до Кримськотатарського добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана. Влада РФ називає його "незаконним збройним формуванням".

За словами Кисельова, його били та катували електрикою спочатку у профтехучилищі №17 Геніченська, де базується підрозділ Росгвардії, а потім у сімферопольському управлінні ФСБ. Таким чином російські силовики намагалися добитися від чоловіка зізнань.

Олексій Кисельов народився 2 лютого 1964 року, був командиром корабля управління "Славутич" ВМСУ, після відставки у званні капітана 1-го рангу займався громадською та підприємницькою діяльністю у Севастополі.

Після окупації Криму рф у 2014 року виїхав у Генічеськ. Є одним із засновників ГО "Переселенець-СОС" – організації, що опікується правами внутрішньо переміщених осіб із Криму і Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Екскомандир корабля "Славутич" оголосив голодування в російському СІЗО. Його катували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути