Ексклюзиви
понеділок, 06 березня 2023 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Економія та справедливість ‒ Резніков прокоментував нову систему грошового забезпечення у ЗСУ

Економія та справедливість ‒ Резніков прокоментував нову систему грошового забезпечення у ЗСУ
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про нову систему виплат військовим. Фото: liga.net

Військовослужбовці на передовій та ті, хто виконує бойові завдання, не потраплять під можливі скорочення грошового забезпечення у Збройних силах України.

Навіть якщо війна триватиме довго й держава змушена буде скорочувати видатки. Про це в інтерв'ю LIGA.net розповів міністр оборони Олексій Резніков.

"Я переконаний, що ті, хто на передовій та виконують бойове завдання, точно ніяк не постраждають. А щодо інших... Не хочу на здогадах щось будувати... Але ми проговорювали з президентом та прем'єром, що повинні забезпечити постійне та стабільне фінансування сил безпеки та оборони", – сказав Резніков.

Водночас міністр нагадав, що Україна має втрати, а сім'ям загиблих потрібно виплачувати по 15 млн грн. Великі виплати призначаються й пораненим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На які виплати мають право звільнені з полону українці: пояснення

"Це серйозне навантаження на бюджет, маємо бути до цього готові... Ми ж не заробляємо, а лише витрачаємо. Але ми підняли базове грошове забезпечення на 30%. Сьогодні солдат-стрілець найменшої категорії, який мав 13 000 грн, має 20 000 грн. А це все контракти та майбутнє пенсійне забезпечення. У всіх, починаючи від солдата, сталося збільшення", – зазначив Резніков.

За його словами, на новому порядку виплат військовим держава планує заощадити близько 100 млрд грн.

"Ми отримували сигнали саме від бійців про те, що хлопці, які реально на "нулі" і ризикують, отримують 100 тис. грн. А сили забезпечення, які за 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, теж отримують 100 тис. Це несправедливо", – пояснив міністр.

За словами Резнікова, хто хоче отримувати більше грошей, може подати рапорт. Навіть якщо такий боєць не на "нулі", його переведуть на лінію зіткнення.

"Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 тис. грн плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення", ‒ додав Резніков.

1 березня в Україні затвердили новий рівень грошового забезпечення військовослужбовців у 2023 році. Відтепер зарплати військових будуть безпосередньо залежати від участі у бойових завданнях та діях, повідомила пресслужба Сухопутних військ ЗСУ.

З 1 лютого 2023 року в Україні змінився порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Зміни торкнулися як додаткової винагороди, так і основних виплат.

Зараз ви читаєте новину «Економія та справедливість ‒ Резніков прокоментував нову систему грошового забезпечення у ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути