четвер, 19 січня 2023 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Джонсон у Давосі закликав союзників надати Україні танки й перестати боятися Путіна

Джонсон у Давосі закликав союзників надати Україні танки й перестати боятися Путіна
Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликав союзників допомагати Україні й не боятися російського диктатора Володимира Путіна. Фото: Getty Images

Колишній прем'єр Великої Британії Борис Джонсон закликав союзників допомагати Україні й не боятися застосування російським диктатором Володимиром Путіним ядерної зброї.

На думку британського політика, в разі використання ядерної зброї Індія та Китай відвернуться від Путіна, тому необхідно припинити думати про це. Відповідну заяву Джонсон зробив під час Українського сніданку в Давосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cкільки танків Польща разом із союзниками планує передати Україні: Моравецький відповів

"Він не використовуватиме ядерну зброю, але хоче, щоб ми так думали. У нього зараз економічний параліч, він втрачає землю під собою", – сказав він.

Джонсон наголосив, що необхідно фокусувати увагу на Україні, а не на Путіні.

"Треба підтримувати Україну, дати їй необхідні інструменти, щоб вона перемогла. HIMARS став дуже ефективною зброєю, дайте їм танки", – закликав колишній прем'єр-міністр Великої Британії.

Німеччина готова ухвалити рішення про постачання Україні основних бойових танків Leopard 2, про що заявив канцлер країни Олаф Шольц під час розмови з американським лідером Джо Байденом. Але за умови, що Сполучені Штати Америки відправлять свої танки Abrams.

Білий дім відреагував на умову Шольца. У США вважають, що Німеччина може самостійно приймати рішення щодо поставок зброї Україні.

Минулого тижня Польща і Фінляндія висловили готовність передати Україні танки Leopard. Однак для цього потрібен дозвіл Німеччини, як виробника цих машин.

Зараз ви читаєте новину «Джонсон у Давосі закликав союзників надати Україні танки й перестати боятися Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути