вівторок, 21 березня 2023 10:49

Спецтема: Війна Росії проти України

Двоє зрадників розвідували позиції української ППО

Двоє зрадників розвідували позиції української ППО
СБУ затримала в Одесі двох ворожих інформаторів. Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила в Одесі ще двох інформаторів російських спецслужб, які розвідували позиції української протиповітряної оборони.

Ворожі поплічники збирали розвіддані про місця розташування підрозділів Сил оборони і стратегічно важливих об'єктів критичної інфраструктури на території регіону, повідомила 21 березня пресслужба СБУ. Насамперед їх цікавила інформація про переміщення колон з військовою технікою, а також позиції систем ППО ЗСУ.

"Отримані відомості ворог планував використати для підготовки повітряних ударів по обласному центру. Втім контррозвідники СБУ своєчасно викрили обох зловмисників і затримали їх на спробі передачі розвідувальних відомостей агресору. Зрадниками виявилися двоє місцевих жителів, серед яких – працівник комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє зрадників "зливали" ворогу розвіддані про ЗСУ

Російська спецслужба дистанційно залучила їх до негласної співпраці проти України. У поле зору ворога вони потрапили через свої прокремлівські погляди, які неодноразово висловлювали серед оточуючих. Для комунікації з агресором використовували месенджери, а передачу розвідданих здійснювали у вигляді електронних фото- та відеофайлів з описом прилеглої місцевості.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів виявлено їхні мобільні телефони, які вони використовували у злочинній діяльності.

Наразі обом зловмисникам повідомили про підозру. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки України затримала пособника російських окупантів, який після звільнення Херсона намагався втекти до невизнаного Придністров'я. Тепер йому загрожує 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Зрадником виявився неодноразово засуджений за тяжкі злочини мешканець Білозерського району Херсонської області. Після захоплення частини південного регіону рецидивіст добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами. Зловмисник "здавав" каральним загонам рашистів місця перебування учасників руху опору та їхніх сімей. Насамперед ворога цікавили адреси помешкань колишніх українських бійців, які брали участь в антитерористичній операції на сході України.

Зараз ви читаєте новину «Двоє зрадників розвідували позиції української ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути