понеділок, 04 липня 2022 17:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Двоє людей підірвалися на касеті російського снаряда

Двоє людей підірвалися на касеті російського снаряда
Вигляд касетного боєприпасу. Фото: Національна поліція

Російські окупанти продовжують тактику артилерійсько-мінометних обстрілів і ракетних атак по позиціях українських захисників і населених пунктах із мирними жителями.

Про це повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

На світанку 4 липня росіяни обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Смерч" Нововоронцовку і Високопільську громаду на Херсонщини і Висунськ на Миколаївщині.

Уражено житлові будинки, об'єкти соціальної інфраструктури і сільськогосподарські угіддя.

У селі Заградівка на Херсонщині двоє місцевих мешканців під час польових робіт підірвалися на касеті від ворожого реактивного снаряда.

Один загинув на місці, другого з численними осколковими пораненнями доправили до лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський гелікоптер обстріляв ракетами школу

На Миколаївщині з вечора окупанти обстрілювали Широківську громаду. Зруйнували будівлі у Куцурубській, Первомайській і Воскресенській громадах.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи за ніч знищили 36 окупантів, дві їхні гармати-гаубиці, дві реактивні системи залпового вогню "Ураган", двоє танків, шість одиниць спеціальної і броньованої техніки, склад із боєприпасами.

Воєнну операцію на острові Зміїному завершено, на гелікоптері доправили на острів прапор України.

Корабельне угруповання ворожого флоту має напоготові 28 ракет типу "Калібр" і блокує судноплавство в територіальному морі і виключній морській економічній зоні України.

"Не нехтуйте повідомленнями про повітряну небезпеку, пильнуйте ситуацію і дії підозрілих осіб, інформуйте компетентні органи, не наражайте себе і близьких на неприємності і біду, не відвідуйте заборонених зон та об'єктів, не чіпайте підозрілі й небезпечні предмети, інформуйте про таке відповідні структури, не розголошуйте відомостей про діяльність та переміщення наших підрозділів", – звертаються в ОК "Південь".

29 червня ворог вкотре обстріляв Миколаїв. Влучив у п'ятиповерховий житловий будинок.

Уночі 1 липня російські окупанти обстріляли ракетами житловий будинок і базу відпочинку в Білгород-Дністровському районі на Одещині. Стріляли з авіації з Чорного моря. Від обстрілу загинула 21 людина, серед них 12-річний хлопчик. 37 людей поранені.

Росіяни готують на 11 вересня псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях у Херсонській і Запорізькій областях.

Зараз ви читаєте новину «Двоє людей підірвалися на касеті російського снаряда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути