вівторок, 05 травня 2020 18:10

"Двічі жертва": що кажуть про обезголовлену матір'ю 13-річну дівчинку

"Двічі жертва": що кажуть про обезголовлену матір'ю 13-річну дівчинку
13-річна Христина П'янова з села Подвірки Дергачівського району на Харківщині. У її вбивстві та обезголовленні підозрюють матір. Фото: "Харьков в теме"

13-річна Христина П'янова з села Подвірки Дергачівського району на Харківщині, в убивстві та обезголовленні якої підозрюють матір 38-річну Тетяну, була хорошою дитиною із цілком благополучної сім'ї.

Сусіди родини, в якій сталася трагедія, кажуть, що тепер поширюють багато пліток, через які Христина стала вдруге жертвою уже після смерті.

"Не знаю, кому знадобилося розпускати такі чутки, але вже немає сил це слухати й читати. Уже почали писати, що дівчинка мало не приятелювала з алкоголіками й наркоманами, але це цинічна брехня! Христина була прекрасною дитиною, і хоч би хто й що казав – вона просто маленький ангел! Добре, гарне дитя! Дуже гірко, що так рано залишила цей світ, і страшно, що саме так", – розповіла сусідка П'янових, передає OBOZREVATEL.

Жодних "дзвіночків" про нібито негаразди в сім'ї справді не було, запевняє начальник відділу ювенальної превенції обласної поліції Андрій Хоменко.

"У поле зору ювенальної превенції Христина ніколи не потрапляла. Це позитивна дитина. Питань не виникало й у класного керівника – ні до поведінки, ні до навчання. Дівчинка була дуже старанною, досить добре навчалася. Не прогулювала уроків, не мала ніяких шкідливих звичок. Абсолютно нормальна дитина", – каже Хоменко.

Додав, що мати Христини, яку зараз підозрюють у вбивстві, не викликала жодних підозр у вчителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брат убив батька та бабу: що відомо про родичів жінки, яка гуляла з головою доньки

"Мама дівчинки не пропускала батьківських зборів, знаходила спільну мову з класним керівником. Тобто говорити про неблагополучну сім'ю не було підстав", – говорить Андрій Хоменко.

Причину смерті дитини назвуть судові медики після комплексу необхідних досліджень. Ще має бути визначена послідовність прижиттєвих травм, яких зазнала дівчинка, повідомила начальник відділу комунікації обласної поліції Олена Баранник.

У поліцейських є вагомі підстави вважати вбивцею Христини саме її матір.

"Уже виконано великий обсяг робіт, є й початкові висновки експертів, яких поки що не озвучують "для всіх". На жаль, дитина, з огляду на все, стала жертвою психічно хворої людини. А що довело матір дівчинки до такого стану, вже запитання до медиків. За інформацією близьких родичів, певний час до трагедії 38-річна жінка "спілкувалася" зі своїм померлим батьком", – розповіли правоохоронці.

38-річну Тетяну П'янову з села Подвірки Дергачівського району арештували на 60 діб без права на заставу. Таке рішення виніс 30 квітня Ленінський районний суд Харкова. Того ж дня вранці жінку затримали в одному зі спальних районів Харкова. Була абсолютно гола. В одній руці тримала ніж, у другій – пакет із головою доньки 13-річної Христини. Намагалася втекти від патрульних. Тіло з понад двома десятками ножових поранень за дві години виявив вдома дядько дівчини. Жінка поводила себе в суді агресивно. Поліцейським вона поки що нічого не пояснила.

Зараз ви читаєте новину «"Двічі жертва": що кажуть про обезголовлену матір'ю 13-річну дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути