Ексклюзиви
пʼятниця, 16 серпня 2024 14:28

Два очільника ТЦК "заробили" на ухилянтах $1,2 млн
9

Служба безпеки затримала двох очільників ТЦК на Київщині та їхнього спільника.

Вони "заробили" на ухилянтах понад $1 млн, повідомила 16 серпня пресслужба СБУ.

"Ліквідували ще одну схему ухилення від мобілізації. У результаті комплексних заходів на Київщині затримано трьох організаторів оборудки. Ними виявились очільники двох районних ТЦК столичного регіону та їхній спільник - громадянин країни Південного Кавказу. Під час обшуків у помешканнях та автомобілях затриманих виявлено понад $1,2 млн. Більшість вилученої готівки фігуранти зберігали у спеціально облаштованих схованках під підлогою та за обшивкою стін власних осель", - звітує відомство.

На Київщині очільники двох ТЦК заробили на ухилянтах ,2 млн
Фото: СБУ
На Київщині очільники двох ТЦК заробили на ухилянтах ,2 млн
На Київщині очільники двох ТЦК заробили на ухилянтах ,2 млн
На Київщині очільники двох ТЦК заробили на ухилянтах ,2 млн
На Київщині очільники двох ТЦК заробили на ухилянтах ,2 млн

Фігуранти пропонували військовозобов'язаним своє сприяння в уникненні призову на підставі підроблених документів про непридатність до служби за станом здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ на півдні знешкодила агентурну мережу ФСБ

Вартість таких "послуг" становила $37 тис. з одного ухилянта, тож у начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК вилучили понад $1 млн.

"У цю суму входила підготовка повного пакета документів, зокрема фіктивних меддовідок, а також супровід ухилянтів під час проходження військово-лікарської комісії. Для реалізації схеми посадовці військкоматів використовували особисті зв'язки серед представників ВЛК, яких втемну залучали до злочинної схеми. Потім фіктивні документи використовували для зняття потенційних призовників з військового обліку, що давало їм можливість втекти за кордон", - сказано в повідомленні.

Для пошуку ухилянтів та передачі грошей посадовці ТЦК залучили свого знайомого-іноземця.

Військова контррозвідка СБУ затримала посередника у столичному ресторані, коли він одержував $50 тис. від нових клієнтів. Після цього в службових кабінетах затримали обох посадовців ТЦК.

Додатково під час обшуків в оселі іноземця виявлено велику кількість зброї, зокрема пістолет із глушником, походження якої зараз встановлюється.

Наразі слідчі Служби безпеки оголосили затриманим про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми. Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

В Одеській області правоохоронці викрили двох іноземців, які перевозили у рефрижераторі 16 чоловіків призовного віку. Ті планували виїхати до Молдови.

Зараз ви читаєте новину «Два очільника ТЦК "заробили" на ухилянтах $1,2 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути