Ексклюзиви
середа, 05 квітня 2023 11:13

Спецтема: Війна Росії проти України

"Дуже короткий час": Подоляк назвав терміни звільнення Криму

"Дуже короткий час": Подоляк назвав терміни звільнення Криму
Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк вважає, що Крим вдасться звільнити за "дуже короткий час". Фото: slovoidilo.ua

Україна може звільнити Крим від російських загарбників за дуже короткий час.

Йдеться про п'ять-сім місяців. Про це в коментарі Радіо Свобода заявив радник керівника Офіса Президента Михайло Подоляк.

Він стверджує, що нині в РФ не має достатніх ресурсів, щоб втримати Крим, Донецьк та Луганськ.

"Ми точно, за дуже короткий час, з історичної точки зору це дуже мало ‒ шість місяців, чи п'ять, чи сім місяців, ми будемо у Криму. Можливо, це занадто оптимістично, але це оптимізм, який є математично вивіреним. Я ще раз кажу, немає в Росії достатнього ресурсу, щоб втримати ситуацію. Логіка війни, абсолютно очевидна, і ми точно можемо проговорити реалії Криму на набережній в Ялті. І ми зможемо точно говорити про абсолютно ефективне майбутнє Криму", – сказав Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розповіли, чому деякі країни заявляють про підтримку Росії

За його словами, війна триватиме, поки не буде звільнена вся територія України.

"Це сьогодні йде війна за право на існування цивілізованого світу. І в цьому цивілізованому світі місця Росії, в такому вигляді, немає. І тому безумовно, війна буде йти поки не буде звільнена вся територія України", – наголосив Подоляк.

Водночас він припускає, що півострів може стати предметом переговорів між Україною та Росією тоді, коли країна-агресорка виведе усі свої війська з окупованих українських територій. Тільки тоді можна буде говорити про взаємні безпекові гарантії.

"Безумовно, ми можемо почекати пару днів, поки вони зберуть там частину якусь своїх речей і виїдуть через Керченський міст, який буде демонтовано", – зазначив Подоляк.

За його словами, після звільнення Криму потрібно буде звідти викорінити все російське. Слід розібратися зі зрадниками та розслідувати справи репресованих українців. За словами Подоляка, Україні доведеться проводити потужні стабілізаційні заходи в Криму.

"Нам доведеться все це зламати. Оці всі "русское движение, русские партии, за русь" і так далі... Там бандити живуть, там кримінал, там окупаційні армії, адміністрації. Але давайте ми будемо реінтегрувати їх посмішкою. Будемо робити якісь заходи, які будуть показувати, як ми щасливо тут живемо в Україні. Їх треба вигнати, а когось посадити", – підкреслив Подоляк.

Росіяни активно окопуються у Криму – готують нові оборонні спорудження, відновлюють старі. Це означає, що росіяни остерігаються кримського наступу України. Це питання вже не на роки, а на місяці. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Павло Лакійчук.

У Криму в районі російського пункту пропуску Армянськ та Перекопського валу облаштовано подвійну лінію окопів. У військовій розвідці України зазначили, що найбільше Росія зміцнює саме північ Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Дуже короткий час": Подоляк назвав терміни звільнення Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути