середа, 21 листопада 2018 14:07

ДТП у Харкові: суд виходить на новий етап розгляду справи

ДТП у Харкові: суд виходить на новий етап розгляду справи
Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вул. Сумській підходить до завершення розгляду. Фото - NewsRoom

Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП на вулиці Сумській підходить до завершення розгляду.

На засіданні напередодні суддя Віктор Попрас долучив до справи документи про те, що лікар-нарколог Олена Федірко не знайдена. Саме вона обстежила водійку автомобіля Lexus Олену Зайцеву на наявність опіатів.

"Прокурор Ігор Омельченко передав суду 3 рапорти поліцейських. Вони брали участь у пошуку лікаря-нарколога Олени Федірко, яка першою після ДТП обстежувала фігурантку Зайцеву на предмет наявності опіатів. Місцезнаходження лікаря не знайдено. Відомості про те, що вона виїхала на непідконтрольну територію, офіційно не підтверджені", - розповіли в суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Перемога, друзі!" - повідомили результати додаткової експертизи у справі Зайцевої-Дронова

Суд також розглянув клопотання захисту Геннадія Дронова про відведення 4 автотехнічних експертів Науково-дослідного інституту судових експертиз ім. Н.С. Бокаріуса. Вони проводили додаткову експертизу. У відведенні відмовлено. Про це кореспондентові Gazeta.ua розповів адвокат Сергій Перепелиця.

"Причин для відводу експертів було декілька. Жодна експертиза не встановила швидкість Lexus Зайцевої. Додаткова експертиза проведена експертами, які робили попередні висновки. Вони проігнорували факт наявності дублюючого світлофора. Невідповідність фототаблиці схематичному зображенню Volkswagen на перехресті. Експерти не відобразили факт наявності на перехресті дорожньої розмітки, не встановили її характеру і призначення, не врахували, що дороги знаходяться на різних рівнях, що також має значення для визначення меж. Дуже хороша спроба експертів довести, що якщо під якимось невстановленим кутом подивитися на фото, то лінія перехрестя буде проходити перед автомобілем. Який кут і ракурс, ніхто сказати не може, але у результаті, як не дивись, все одно такий оптичний обман неможливий. Спочатку була уявна лінія, тепер уявний кут огляду. Прорив у науці", - каже Перепелиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Процес затягують" - потерпілі приїхали на суд Зайцевої-Дронова

Прокурора, адвокатів Зайцевої та суддю експертизи влаштували. Відповідно, суддя керуватиметься цими дослідженнями для вироку, каже журналіст із Харкова Тетяна Доцяк.

"З чим ще ідемо в дебати. Швидкість Лексусу не встановлена. Червоний автомобіль, з яким могли бути перегони у Зайцевої, не знайдено. Нарколога Федірко не знайдено. Біоматеріалу для дослідження на наркотики не вистачило. Знайдені опіати - не обтяження. Перерахування коштів від Зайцевих на картки, які більшість повернули, - пом`якшення. Думаю, обом дадуть однаковий строк" - каже Доцяк.

Чергове засідання суду призначено на 14:00 26 листопада.

Київський райсуд Харкова відмовив у клопотаннях представникові потерпілих Ларисі Матвеєвій. Вона просила викликати до суду в якості свідків медсестру з наркоцентру та експертів, які проводили психіатричну експертизу щодо обвинуваченої Олени Зайцевої.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Харкові: суд виходить на новий етап розгляду справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути