середа, 07 лютого 2018 10:32

ДТП у Харкові: з обвинувачення Зайцевої "зникли" опіати

ДТП у Харкові: з обвинувачення Зайцевої "зникли" опіати
У Харкові вперше в судовій залі зустрілися підозрювані у справі по ДТП на Сумській 20-річна Олена Зайцева та 49-річний Геннадій Дронов. Фото - 057

У Харкові вперше в судовій залі зустрілися підозрювані у справі по ДТП на Сумській 20-річна Олена Зайцева та 49-річний Геннадій Дронов.

Підготовче засідання тривало понад 4 години, йшлося в ТСН.

В обвинувальному акті слідство вважає винними обох учасників ДТП. За висновком слідчого, Зайцева на швидкості, вище дозволеної, виїхала на перехрестя вже на жовтий сигнал світлофора. Дронову також інкримінується виїзд на жовтий і те, що він не помітив авто Зайцевої. При цьому в обвинувальному акті немає згадок про опіати, які виявили в організмі Зайцевої після аварії. У прокуратурі підтвердили, що наркотичне сп'яніння вони довести не змогли.

На засіданні суд розглядав клопотання сторін: адвокати Зайцевої не заперечують проти того, щоб нарешті почати слухати справу по суті, а от захист Дронова вважає, що передчасно починати справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська ДТП: потерпілі повідомили про нові позови

"Вважаємо, що на цей час це питання передчасне, адже захист має низку клопотань, тобто право оскаржити дії та бездіяльність слідчого прокурора", - пояснив Сергій Перепелиця, адвокат Дронова.

Після з'ясування позицій сторін суддя пішов до нарадчої кімнати. Має вирішити, чи почати розгляд справи по суті або ж повернути обвинувальний акт у прокуратуру. Також йому слід визначити, чи залишити під вартою обох підозрюваних. Своє рішення суддя оголосить у середу, 7 лютого, о 14-й годині.

Олену Зайцеву можуть визнати винною у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова торік. Про це йдеться в обвинувальному акті. Згідно з ним, Зайцева обвинувачена в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть шести осіб, тяжкі і середньої тяжкості травми ще шістьох осіб. Однак в обвинувальному акті йдеться про обставини, які пом'якшують покарання для Зайцевої - це щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку потерпілим.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Харкові: з обвинувачення Зайцевої "зникли" опіати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути