вівторок, 06 лютого 2018 12:11

ДТП у Харкові: в обвинувальному акті Зайцевої є пом'якшувальні обставини

ДТП у Харкові: в обвинувальному акті Зайцевої є пом'якшувальні обставини
В обвинувальному акті Олени Зайцевої є пом'якшувальні обставини - щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку потерпілим. Фото - РБК

Олену Зайцеву можуть визнати винною у справі про смертельне ДТП у центрі Харкова торік. Про це йдеться в обвинувальному акті.

Згідно з ним, Зайцева обвинувачена в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть шести осіб, тяжкі і середньої тяжкості травми ще шістьох осіб. Однак в обвинувальному акті йдеться про обставини, які пом'якшують покарання для Зайцевої - це щире каяття та добровільне відшкодування завданого збитку потерпілим.

"Зайцева, керуючи технічно справним автомобілем Lexus RX, рухалась вулицею Сумська з боку площі Конституції, наближаючись до перехрестя з вулиці Сумська та провулка Мечникова у Харкові, з перевищенням дозволеної швидкості для руху у населеному пункті, а саме зі швидкістю не менше 80 км/год, діючи необережно, проявила злочинну самовпевненість, не вжила своєчасних заходів для зменшення швидкості руху транспортного засобу аж до його зупинки, при включенні для неї жовтого, а потім червоного заборонених сигналів світлофору, в'їхала на перехрестя, де сталося зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg" - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДТП у Харкові: відомо, хто судитиме Зайцеву та Дронова

Другого учасника ДТП Геннадія Дронова звинувачують у тих же порушеннях. При цьому у нього немає пом'якшувальних обставин, які є в Зайцевої. Втім, обставин, які обтяжують покарання ні у Зайцевої, ні у Дронова немає.

"Потерпілими цивільний позов не заявлявся. Інші збитки не встановлено", - зазначається в документі.

Обом підозрюваним загрожує до 10 років в'язниці. Адвокати обох сподіваються, що їхнім підзахисним не дадуть максимальне покарання.

18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеня тяжкості. За тиждень у лікарні померла ще одна потерпіла. Обох водіїв, які є учасниками аварії, на час слідства взяли під варту без права на заставу.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Харкові: в обвинувальному акті Зайцевої є пом'якшувальні обставини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути