пʼятниця, 03 липня 2020 16:33

ДТП із заробітчанами в Польщі: скільки українців залишаються в лікарнях

ДТП із заробітчанами в Польщі: скільки українців залишаються в лікарнях
На півдні Польщі розбився автобус, в якому їхали 40 українських заробітчан. Фото: PAP/Waldemar Deska

У польських лікарнях залишаються 4 українців, які постраждали у ДТП поблизу міста Богуславіце Сілезького воєводства на півдні Польщі.

Стан однієї пацієнтки, яка лікується у лікарні міста Ополє, тяжкий. Про це повідомили у Генконсульстві України у Кракові.

"Четверо громадян України, серед яких двоє водіїв автобуса, перебувають у лікарнях, де їм надається усіляка допомога. Найбільш постраждала українка перебуває у лікарні міста Ополє, нею опікується почесний консул України в цьому місті", - повідомили у генконсульстві, передає Укрінформ.

Більшість громадян України не потребували госпіталізації. Після перевірки медиками фізичного стану громадян України перевезли до відпочинкового центру у населеному пункті Золотий Поток. Загалом там перебуває 25 осіб. Один із українських консулів відучора перебував з групою постраждалих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія автобуса з українськими заробітчанами: назвали ймовірну причину

За уточненою інформацією, український автобус прямував за маршрутом Запоріжжя - Свіноуйсцє (північний захід Польщі). Ним їхали громадяни України на роботу до Польщі. Компанія перевізника з Тернополя вже надала українцям автобус.

У центрі кризового реагування воєводи Сілезького воєводства кажуть, що загалом у лікарнях після ДТП ще перебувають 6 осіб. Їхній стан здоров'я стабільний, відучора не погіршився. Українцям, які перебувають у відпочинковому центрі, зробили тести на наявність коронавірусу.

Аварія сталася 2 липня у Сілезькому воєводстві Польщі. Там пасажирський автобус з 40 українцями зіткнувся з 2 вантажівками. У ДТП постраждали 36 осіб. Одна з вантажівок перевозила легкозаймисті речовини, тож спалахнула сильна пожежа.

Зараз ви читаєте новину «ДТП із заробітчанами в Польщі: скільки українців залишаються в лікарнях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути