середа, 05 липня 2023 21:42

Другий гучний корупційний скандал на Тернопільщині. Тепер фігурує помічник нардепа

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура за оперативного супроводу Національної поліції викрили помічника народного депутата на отриманні хабаря.

Хабар – за внесення даних у систему "Шлях", що фактично надає дозвіл на перетин кордону. Наразі детективи проводять невідкладний обшук у помічника, а також у нардепа на Тернопільщині, повідомило НАБУ ввечері середи.

Автор: НАБУ
  Антикорупціонери показали купу готівки
Антикорупціонери показали купу готівки

"Перевіряється можлива причетність народної обраниці до вчинення злочину", – пише бюро.

Прізвища нардепа і помічника не називають.

Народний депутат від "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко повідомив: за попередніми даними обшуки проходять в народної депутатки від "Слуга народу" Людмили Марченко.

А колишній нардеп Антон Геращенко розповів, що Марченко нібито затримали при отриманні $3 тис. хабара у себе вдома в Тернополі.

"Її помічниця за гроші надавала дозволи на виїзд військовозобов'язаних за кордон через систему "Шлях", – пише Геращенко.

Автор: tsn.ua
  Людмила Марченко потрапила у Верховну Раду 63 номером у списку партії "Слуга народу". Членкиня Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.
Людмила Марченко потрапила у Верховну Раду 63 номером у списку партії "Слуга народу". Членкиня Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп вийшов із СІЗО за понад два мільйона

За даними слідства, група осіб систематично отримували хабарі за включення через обласні військові адміністрації в інформаційну систему "Шлях" відомостей, які надають право на перетин кордону.

У квітні ЗМІ повідомляли, що під час війни депутати Львівської обласної і міської рад використовували систему "Шлях" для відпочинку за кордоном.

26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської обласної ради, представника ВО "Свобода" Михайла Головка і заступників голови Тернопільської обласної військової адміністрації Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука. За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства.

Через два дні Вищий антикорупційний суд заарештував голову облради на 60 діб. А 29 червня Головка випустили під 805 тис. грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Другий гучний корупційний скандал на Тернопільщині. Тепер фігурує помічник нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути