вівторок, 21 серпня 2012 15:03

Донецького опера посадили на 5 років за катування співробітників банку

Донецького опера посадили на 5 років за катування співробітників банку
Постраждалих проти їхньої волі утримували в приміщенні банку до 4 годин ранку. Фото: obozrevatel.com

Оперуповноважений управління карного розшуку України в Донецькій області засуджений до 5 років позбавлення волі за насильство в ставлення співробітників банку.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Донецької області, Пролетарський районний суд Донецька виніс такий вирок за вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень, якщо воно супроводжувалося насильством) і ч.2 ст.127 (катування , вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

За даними прес-служби, в ході досудового слідства, яке проводила прокуратура Пролетарського району, встановлено, що співробітник міліції на прохання свого знайомого - начальника відділу служби банківської безпеки - прибув в одне з відділень банку Донецька і застосовуючи фізичне і психологічне насильство, змушував касира і начальника відділення зізнатися у крадіжці 46 тис грн і 1 тис російських рублів (виявлену недостачу).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушено справу проти кримської банди, у складі якої були працівники СІЗО

"Постраждалих проти їхньої волі утримували в приміщенні банку до 4 годин ранку, надягали на голову касиру поліетиленовий пакет, обмежуючи доступ кисню, і наносили удари кулаками по голові та тулубу. В результаті насильницьких дій підполковника міліції жінці були заподіяні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Крім того, у відношенні неї був використаний апарат "Поліграф" (детектор брехні), а до начальника відділення філії застосовані наручники. Слід зазначити, що для потерпілої це був перший робочий день на посаді касира відділення банку ", - повідомив прес-службі прокурор Пролетарського району Донецька Леонід Волік.

 

Зараз ви читаєте новину «Донецького опера посадили на 5 років за катування співробітників банку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути