Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2011 13:20

Донецький підприємець організував пограбування банку, щоб розрахуватись з кредитом

Донецький підприємець організував пограбування банку, щоб розрахуватись з кредитом

8 грудня в 16:54 на номер "102" надійшов сигнал про пограбування в Донецьку банку "Капітал". Донецьким міліціонерам вдалося розкрити цей злочин по гарячих слідах. Організував його приватний підприємець, який збанкрутував. Крім того він мав ще виплачувати кредит.

3 людини під'їхали на таксі до відділення банку, яке знаходиться за адресою бульвар Шевченка, 99. На голову вони одягли панчохи, у одного в руках був газово-дробовий пістолет. Погрожуючи пістолетом забрали 11700 гривень, 1250 євро, 250 доларів, 10 000 російських рублів. Впоралися за хвилину. Банк мав тільки приватну охорону.

За словами Юрія Сєднєва, начальника міліції Донецька, це банківське відділення являло собою будочку з меблями з пластмаси і турецьким замком.

"Була тривожна кнопка. Але вона була помітна, лежала на столі. Грабіжник відразу помітив і не дозволив скористатися. Якби злочинці не поспішали, то з цього відділення, яке погано охороняється, вони могли б винести мільйон гривень", - сказав він

Після того, як у міліцію надійшов сигнал, правоохоронці оперативно прибули і встановили номер автомобіля, на якому прибули злочинці. Водія затримали невдовзі на стоянці. Він встиг розвести друзів і повернутися. Це був однокласник підприємця, який збанкрутував і організував пограбування, щоб розплатитися по кредитах. Третім грабіжником виявився чоловік, який був раніше судимий за бандитизм. Його затримали у нього вдома в Макіївці.

У Донецьку, починаючи з 2002 року, було скоєно 18 великих пограбувань банку, які не розкриті досі. Це тільки третє розкриття за всі роки. До цього, в двох випадках, пограбування здійснювали непрофесіонали, що дозволило міліції розкрити ці злочини.

Зараз ви читаєте новину «Донецький підприємець організував пограбування банку, щоб розрахуватись з кредитом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути