середа, 14 листопада 2012 09:22

Донецький шахрай фотографувався із жертвами

Донецький шахрай фотографувався із жертвами

Більше двохсот тисяч гривень зібрав на Донеччині у довірливих громадян підприємець, який займався встановленням металопластикових вікон та балконів. Після цього він зник. Ошукані - переважно пенсіонери, не лише віддавали 25-річному шахраєві аванс, а й позичали гроші на бізнес.

85-річний пан Олександр з Авдіївки потрапив на гачок до шахраїв у центрі міста біля ринку, пише ТСН.

"Ось тут до мене підійшли дві людини пристойно одягнені, запитали: вам не потрібно балкон міняти, я кажу: як, взагалі то потрібно, а де ви живете? Карла Маркса, 27 - Ой ви знаєте, у нас такі пільги, для ветеранів війни тим більше", - згадує постраждалий Олександр Істратов.

Не встиг пенсіонер прийти додому, а прудкий постачальник неіснуючих послуг вже про все домовився з його дружиною та отримав аванс – більше шести тисяч гривень.

"А коли прийшов з базару, я запитав, а чого це ви такі спритні, ви випадково не шахраї? Ні, ні ми не шахраї! Ось договір, ось, значить, печатка, паспорт, все нормально, показали", - розповів Олександр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові шахраї видурювали тисячі гривень за китайські каструлі

Псевдоремонтники навіть погодилися сфотографуватися з дружиною пенсіонера. Через два тижні, коли шахраї перестали брати слухавку, дідусь зрозумів, що його ошукали, і з фотографією пішов до міліції. З'ясувалося, що він далеко не перший постраждалий.

"Укладали договори, хто розписувався, хто не розписувався в цих договорах. Після цього він залишав контактні телефони, але на телефонні дзвінки він не відповідав", - розповів про шахрайську схему Олександр Манько, керівник Авдіївського міськвідділу міліції.

Знайшли шахрая донецькі оперативники. Виявилося, постраждало ще п'ятеро людей. А всього махінаторам люди віддали більше двохсот тисяч гривень. Слідчий розповідає, що 25-річний підприємець має сім'ю, його всюди характеризують позитивно. А колись він справді встановлював вікна та лагодив балкони.

Зараз підприємцеві інкримінують статтю "Шахрайство". Максимальне покарання за нею – три роки ув'язнення. Мінімальне – штраф.

Зараз ви читаєте новину «Донецький шахрай фотографувався із жертвами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути