пʼятниця, 19 жовтня 2012 10:17

У Львові шахраї видурювали тисячі гривень за китайські каструлі

У Львові шахраї видурювали тисячі гривень за китайські каструлі
Набори китайського кухонного посуду продавали по 6 тисяч гривень. Фото: скріншот з Youtube

Невідомі на автівках із румунськими та угорськими номерами продавали львів'янам набори китайського кухонного посуду по 6 тисяч гривень, хоча коштують вони насправді удесятеро менше. Про це повідомляє телеканал ZIK.

Іноземці ламаною російською пояснювали: мовляв, це дорогі швейцарські каструлі і з ними торгівців не пускають до літака. Тому терміново потрібно продати товари, а ціна у 6 тисяч – дуже низька. Такий високоякісний посуд покупці зможуть перепродати набагато дорожче.

"Моїм рідним продали цю пачку з баняками за 6 тисяч гривень", – розповіла пані Рома Самокіш.

Такий вартісний набір каструль пані Ромі на день народження подарували її близькі родичі. Жінка каже: рідня довго не зізнавалася, де купила такі дорогі баняки. Врешті-решт почула історію про горе-іноземців. Потрапили на гачок шахраїв також батьки двох подруг пані Роми. А от родичі жінки придбали аж цілих чотири комплекти псевдошвейцарського посуду на 24 тисячі гривень.

У каталозі, який додавали до комплекту, всі ці баняки коштують півтори тисячі євро, насправді ж їхня ціна в Інтернеті до тисячі гривень. До прикладу, один баняк продавали майже за 500 євро.

"Яким чином люди витягнули з дому 24 тисячі гривень для того, щоб купити баняки. По-моєму, ніхто не може зрозуміти до цього часу, як це відбулося", – стверджує Рома Самокіш.

"Мені видається і деякі науковці не вірять у вуличний гіпноз. Тут йде спонукання емоціями. А яка емоція переважає? Емоція, яка активізує наше міні-максі. За мінімальні кошти отримувати максимальну якість", – розповіла психолог Надія Гапон.

Тим часом, юристи пояснюють: довести те, що така вулична торгівля за захмарними цінами – шахрайство – дуже важко. Перш за все, радять правознавці, потрібно звертатися до міліції.

"Люди не мають ні чеку, можуть сказати тільки місце, де вони придбали. Це не було місцем для спеціального продажу, люди, які їм продавали, не мали ніяких документів, що вони мають право займатися господарською діяльністю", – пояснює юрист Лідія Тополевська.

У обласній міліції розповіли: львів'яни із скаргами на банякових аферистів до правоохоронців не зверталися.

Зараз ви читаєте новину «У Львові шахраї видурювали тисячі гривень за китайські каструлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути