Ексклюзиви
неділя, 04 червня 2023 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Добровольці взяли у полон військових РФ й пропонують губернатору Бєлгородської області переговори

Добровольці взяли у полон військових РФ й пропонують губернатору Бєлгородської області переговори
Добровольці пропонують як "жест доброї волі" віддати російських полонених солдатів за можливість поспілкуватися з губернатором Бєлгородської області В'ячеславом Гладковим. Фото: скріншот з відео

Легіон "Свобода Росії" й "Російський добровольчий корпус" запропонували губернатору Бєлгородської області В'ячеславу Гладкову провести переговори.

Добровольці пропонують як "жест доброї волі" віддати російських полонених солдатів за можливість поспілкуватися з Гладковим особисто. Представники РДК хочуть обговорити ситуацію в регіоні та його майбутнє, а також, що чекає на Росію. Про це повідомляє Telegram-канал легіону "Свобода Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські повстанці показали на відео, як заходять у передмістя Шебекіно

"Якщо ви сьогодні до 17:00 з'явитеся до храму в Новій Таволжанці, ми, як жест доброї волі, як заведено казати в нас на батьківщині, обміняємо цих двох полонених просто на можливість поспілкуватися з вами про долю Росії, непотрібну кровопролитну війну, яка триває вже півтора року, а тепер триває і на території вашої Бєлгородської області", – заявив командир РДК.

Добровольці висунули умову, що Гладков повинен приїхати у супроводі водія без зброї.

"Приїжджайте на машині швидкої допомоги особисто, у супроводі водія, без зброї. Я прийду особисто з представником ЛСР і полоненими. Тому сьогодні до 17:00 у вас є можливість поспілкуватися без зброї і забрати додому двох громадян Росії, простих солдатів, яких ви і ваше політичне керівництво відправило на цю бійню. До зустрічі!", – мовиться у повідомленні.

Російська армія не контролює Шебекіно Бєлгородської області.

Люди масово виїжджають, їм дають коридор, але росіяни не забезпечують безпеку цих коридорів. Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник штабу "Російського добровольчого корпусу" (РДК) Олександр "Фортуна".

За його словами, селища і села, які знаходяться безпосередньо на кордоні, обстрілюються і за допомогою авіації, і з допомогою артилерії, бронетехніки армії ЗС РФ.

Він зазначив, що жителям території Бєлгородської області, де зараз тривають бойові дії, добровольці готові допомогти з евакуацією на безпечну територію України.

Зараз ви читаєте новину «Добровольці взяли у полон військових РФ й пропонують губернатору Бєлгородської області переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути