середа, 20 травня 2015 13:16

Доба на Донбасі була спекотною. Карта РНБО
3

Ситуація на Донбасі. 20 травня
Фото: mediarnbo.org
Ситуація на Донбасі. 19 травня
Ситуація на Донбасі. 18 травня

Російсько-терористичні війська обстрілюють Донбас зі всієї можливої зброї.

Про це на щоденному брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає Gazeta.ua.

"Ситуація у зоні антитерористичної операції залишається напруженою. Помітно зросла кількість інцидентів порушення умов перемир'я з боку НЗФ. При цьому використовувалися різні види зброї: це міномети, гранатомети, артилерія, танки та стрілецька зброя. При цьому бойовики продовжують використовувати заборонене за Мінськими угодами озброєння.

Так за минулу добу зафіксовано 22 обстріли позицій сил АТО зі 120-міліметрових мінометів та 3 обстріли зі 122-міліметрової артилерії. 4 рази НЗФ застосовували танки. Українські військові дають адекватну відповідь на всі злочинні провокації бойовиків.

Найбільш неспокійною ситуація залишається на Донецькому напрямку. 27 разів російсько-терористичні війська обстрілювали позиції українських військових у районі Донецького аеропорту і безпосередньо населений пункт Піски, Опитне, Авдіївка та шахта Путилівська. Також інциденти порушення режиму припинення вогню зафіксовані поблизу населених пунктів Гранітне, Верхньоторецьке, Старогнатівка та в районі міста Горлівка.

На Луганському напрямку гарячими точками залишаються населені пункти Трьохізбенка, Щастя, а також наші позиції поблизу Бахмутської траси.

Увечері бойовики активізувалися і на Маріупольському напрямку. 4 інциденти порушення режиму перемиря зафіксовано у н.п. Широкине", - розповів Лисенко.

За його словами, протягом доби над Донбасом було зафіксовано 9 БПЛА.

Зараз ви читаєте новину «Доба на Донбасі була спекотною. Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути