четвер, 21 липня 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Для ремонту Антонівського моста загарбникам довелося наймати фахівців з Криму

Для ремонту Антонівського моста загарбникам довелося наймати фахівців з Криму
Російські окупанти були змушені запросити фахівців з Криму для ремонту пошкодженого Антонівського мосту. Фото: "Суспільне"

Російські окупанти були змушені запросити фахівців з Криму для ремонту пошкодженого Антонівського моста на Херсонщині. Днями українські бійці знову "відпрацювали" по переправі.

Загарбникам довелося кликати спеціалістів, які, за непідтвердженою інформацією, раніше займалися будівництвом Кримського моста. Причиною цього стала відмова херсонських компаній і спеціалістів, які могли б ремонтувати міст. Про це повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в Тelegram 21 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов розповів, що треба Україні для знищення Кримського моста

"І це є абсолютно правильним рішенням. По-перше, це дуже небезпечно, оскільки в ситуації з мостом ЗСУ "ще навіть не починало". А по-друге, з розумних та адекватних людей ніхто не хоче мати справу з орками та колаборантами, бо знають, що їхній час на Херсонщині дуже обмежено", – зазначив він.

Уранці 20 липня в районі мосту через Дніпро у селищі Антонівка Херсонської області лунали вибухи. Імовірно, по переправі знову "відпрацювали" українські захисники. Про це натякав Соболевський. Він радить утриматися від поїздок мостом.

19 липня в тимчасово окупованому Херсоні біля Антонівського мосту також пролунали вибухи. Це наслідок удару Збройних сил України по переправі. У результаті знищені системи протиповітряної оборони і укріплення окупантів біля мосту, розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Антонівський міст - це один із двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться в котлі, впевнений журналіст Андрій Цаплієнко.

Зараз ви читаєте новину «Для ремонту Антонівського моста загарбникам довелося наймати фахівців з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути