середа, 20 липня 2022 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Антонівським мостом краще не користуватися. ЗСУ близько – Соболевський

Антонівським мостом краще не користуватися. ЗСУ близько – Соболевський
Дим біля Антонівського мосту у Херсоні 19 липня. Фото: "Суспільне"

Уранці 20 липня в районі мосту через Дніпро у селищі Антонівка Херсонської області лунали вибухи. Імовірно, по переправі знову "відпрацювали" українські захисники.

Про це натякає перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в Тelegram. Він радить утриматися від поїздок мостом.

"Антонівським мостом без крайньої потреби краще не користуватися", – закликав чиновник. Наголосив, що Збройні сили України вже близько до Херсона.

"Реальність така, що орки та співчутливі в Херсоні незабаром можуть опинитися без постачання та шляхів організованого відступу. Задумалися й ті небагато наших громадян, які поспішили записатися на отримання російського паспорта", – додав Соболевський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антонівський міст є ключовою вразливістю РФ на Херсонщині – британська розвідка

Антонівський міст закриють для руху. Про це заявили місцеві колаборанти, пише "Інсайдер" і публікує відео російського пропагандиста. Той показує наслідки "прильотів" від "націоналістів".

"Поки ним (мостом. – Gazeta.ua) можна пересуватися, але з великими труднощами. Рашисти скаржаться, що міст і другий шлях відходу – Каховська гідроелектростанція дуже добре прострілюється ЗСУ", – ідеться в дописі.

За словами російського журналіста, ЗСУ поцілили по мосту 12 ракетами. 10 ракет нібито збили окупанти, цілі досягнули "лише дві". Однак нових вирв він нарахував шість.

19 липня в тимчасово окупованому Херсоні біля Антонівського мосту також пролунали вибухи. Це наслідок удару Збройних сил України по переправі. У результаті знищені системи протиповітряної оборони і укріплення окупантів біля мосту, розповів радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

Антонівський міст - це один із двох пунктів перетину через Дніпро. Ними Росія може постачати або відводити свої війська на території, яку вона окупувала на захід від річки. У цю зону входить Херсон. Якщо ЗСУ повістю знищать міст, окупанти опиняться в котлі, впевнений журналіст Андрій Цаплієнко.

Зараз ви читаєте новину «Антонівським мостом краще не користуватися. ЗСУ близько – Соболевський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути