середа, 26 жовтня 2022 10:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Для чого Білорусь проводить військові навчання – у ГУР пояснили

Для чого Білорусь проводить військові навчання – у ГУР пояснили
Білорусь проводить навчання вже кілька місяців поспіль. Фото: mil.by

Білорусь проводить навчання вже кілька місяців поспіль. Робить це з метою показати видимість активних дій та участі у війні проти України.

Також таким чином білоруський режим відвертає військових від ситуації в Україні та світі. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Черняк в коментарі "РБК-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск Shahed з Білорусі. Показали фото, звідки саме РФ може атакувати

"Навчання, які вже кілька місяців поспіль проводить білоруська армія – це спроба показати видимість активних дій, що вони нібито намагаються також долучитися до війни. Крім того, це спроба тримати під контролем військовослужбовців ЗС Білорусі та максимально обмежити отримання ними будь-якої інформації про події, які відбуваються в Україні та світі", – сказав він.

Білорусь все ще не має ударного угруповання, яке було б оснащене належним чином для наступу на півночі. Водночас країна проводить навчання особового складу, аби відтягувати увагу та сили України зі сходу та півдня. Про це розповів представник Головного управління української розвідки Андрій Черняк.

Зараз біля кордонів з Україною розташовані шість батальйонів та один загін сил спеціальних операцій збройних сил Білорусі, каже Черняк.

За його словами, ще з квітня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко регулярно намагається уникнути прямого вторгнення в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Для чого Білорусь проводить військові навчання – у ГУР пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути