Ексклюзиви
понеділок, 06 листопада 2017 17:47

"Для Аміни було дуже важливо померти як воїн" - мати Окуєвої

"Для Аміни було дуже важливо померти як воїн" - мати Окуєвої
Аміна Окуєва написала заповіт після першого замаху. Фото: Аміна Окуєва / Facebook

Аміну Окуєву, вбиту дорогою додому в селищі Глеваха Васильківського району на Київщині, поховали у Дніпрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Убивство Аміни Окуєвої - черговий виклик усій правоохоронній системі" - експерт

Таким був її заповіт. Вона хотіла бути поруч з командиром Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Ісою Мунаєвим, загиблим 1 лютого 2015 року за Дебальцеве. Про це розповіла мати Окуєвої Ірина Камінська, передає "Гордон".

"Коли почались бойові дії, в Україні не було армії, вона була повністю розвалена зсередини. Основний удар прийняли добровольці. Саме добровольчий рух врятував Україну. В цей рух прийшли в тому числі ті, хто багато років боровся за Ічкерію. Прийшли, бо усвідомлювали: шлях до звільнення їхньої країни лежить через звільнення України. Іса Мунаєв хотів допомогти і допомагав Україні, тому що прекрасно пам'ятав, як українці свого часу підтримали рух за незалежність Ічкерії. Перше, що зробив Адам, коли його випустили з в'язниці, виїхав на схід України. Там була людина, яка об'єднала чеченських добровольців і стала символом руху - Іса Мунаєв. Легендарна й абсолютно безстрашна людина, яка віддала життя за свої переконання. Йому пощастило померти як воїну. І для Аміни було дуже важливо померти як воїн. Так і сталося", - каже Камінська.

30 жовтня близько 20:00 у селищі Глеваха Васильківського району на Київщині невідомі з кущів обстріляли автомобіль, в якому 34-річна Аміна Окуєва їхала з чоловіком Адамом Осмаєвим. Подружжя прямувало до будинку, який зводили. За кермом сидів Адам. Він поранений, має відкритий перелом правої ноги. Його прооперували. В Аміну влучили шість куль. Вона загинула.

Зараз ви читаєте новину «"Для Аміни було дуже важливо померти як воїн" - мати Окуєвої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути