вівторок, 21 березня 2023 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Дизайнер Лебедєв і "очільник" ЗАЕС отримали підозри від СБУ

Дизайнер Лебедєв і "очільник" ЗАЕС отримали підозри від СБУ
СБУ повідомила про підозру окупаційному очільнику ЗАЕС. Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру окупаційному очільнику Запорізької атомної електростанції Юрію Чернічуку.

До тимчасової окупації регіону він займав посаду заступника головного інженера, повідомила 21 березня пресслужба СБУ. Чернічук добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України.

"Після захоплення Запорізької атомної електростанції Чернічук погодився очолити створену на її базі фейкову "експлуатуючу організацію АЕС", яка фактично підпорядковується Росатому. На цій "посаді" він змушує українських атомників підписувати контракти із псевдоустановою, а також сприяє підключенню електростанції до енергосистеми РФ. Також був "гостем" на російських пропагандистських телеканалах, де заперечував факти російських обстрілів української АЕС", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє зрадників розвідували позиції української ППО

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера – Артемія Лебедєва, який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції. Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб'єкта та "розганяв" його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах.

"СБУ також викрила на співпраці з ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС. Саме він причетний до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу", – звітує відомство.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили всім фігурантам про підозру. Наразі зловмисники перебувають на тимчасово захопленій частині нашої держави. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Торік 12 липня російський окупант і українофоб, дизайнер Артемій Лебедєв виліз на Запорізьку атомну електростанцію, що у тимчасово захопленому окупантами місті Енергодар.

Окупант написав, що він "любить подорожувати", і нахабно згадав, що йому указом президента Володимира Зеленського заборонений в'їзд в Україну. Лебедєв виклав фото із захопленої російськими терористами АЕС. Написав, що йому "н**рати на авторитет".

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер Лебедєв і "очільник" ЗАЕС отримали підозри від СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути