четвер, 24 грудня 2020 13:06

"Дитина посиніла й не дихала" - у лікарні раптово померла 12-місячна дівчинка

"Дитина посиніла й не дихала" - у лікарні раптово померла 12-місячна дівчинка
У дитячій лікарні у Київській області померла 12-місячна дівчинка. Батьки винуватять медиків. Фото: obozrevatel.com

У дитячій лікарні у Київській області померла 12-місячна Євгенія Коротенко. Почала вдома задихатися після чаю зі смаком лісових ягід. Лікарі не звернули увагу на попередження, що у дитини може бути алергічна реакція й набряк горла, за словами батьків.

За 3 год. після приїзду до лікарні у Броварах дівчинка знепритомніла, а лікарка не змогла їй надати першу допомогу. За кілька годин дитина померла. До того увесь день дівчинка була веселою, гралася. Не кашляла і взагалі не хворіла останнім часом. Про це пише Obozrevatel.

"Приблизно 00:00 донька почала крутитися і якось дивно дихати. Я подумала, що, можливо, нежить, поклала її на бочок. Але вона все одно й далі видавала звуки з гортані", – згадує мати Євгенія Коротенко.

Оскільки в дитини піднялася температура, батьки и викликали "швидку", яка привезла їх у приймальне відділення Броварської дитячої лікарні. За словами матері, у неї склалося враження, що черговий лікар був сонний. Кілька разів перепитував, чи контактувала дитина з хворими на коронавірус. На те, що може бути алергічна реакція, уваги не звертав. Направив дитину в інфекційне відділення, де їй поставили крапельницю, а потім направили на інгаляцію. Дитині ставало дедалі гірше. Її почало рвати, вона стала млявою. І вже коли не могла говорити, показувала на горлечко. Уранці лікарка знову відправила дитину на інгаляцію, після якої та посиніла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смерть 2-річного хлопчика у столичній лікарні: повідомили результати експертизи

"У них була паніка, там жодних злагоджених дій не було. Лікарка бігала й кричала: "Де кисень, де ключ? Дайте ключ! Реанімацію, викликайте реанімацію!" – розповіла жінка.

Реаніматолог приїхав за 25 хв. Дитину інтубували. Тиск стабілізували, а серце запустили. Потім почалися нескінченні години очікування біля реанімації. Спочатку за життя дитини боролися, потім її стан на кілька годин стабілізувався. А потім знову в дівчинки зупинялося серце і його знову запускали. Після чергової реанімації зафіксували смерть. Причиною вказали пневмонію. Але, на переконання матері померлої дівчинки, пневмонія – це вже наслідок.

Батьки дівчинки - адвокати. Тож боротимуться за те, щоб винних було покарано. Поліція відкрила кримінальне провадження.

У лікарні відмовляються коментувати ситуацію, посилаючись на те, що триває слідство.

На Тернопільщині в лікарні померла 14-місячна дівчинка із села Качанівка Підволочиського району. Дівчинка смоктала торбинку, у якій були зернятка кукурудзи. Одне з них перекрило їй дихальні шляхи, і вона задихнулася. Родичі дівчинки певні: втратили її через медиків, які не надали належної допомоги. Лікарі ж стверджують, що мама з тіткою самі не захотіли лікувати дитину у них і пішли.

Зараз ви читаєте новину «"Дитина посиніла й не дихала" - у лікарні раптово померла 12-місячна дівчинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути