Ексклюзиви
вівторок, 25 вересня 2012 17:02

Діти знайшли в Карпатах гранати та людські рештки

Діти знайшли в Карпатах гранати та людські рештки
Знайдені кістки досліджували археологи. Фото: reibert.info

Людські кістки, знайдені в урочищі Менчелик поблизу селища Ясіня Рахівського району Закарпаття, належать радянським солдатам. Таких висновків дійшли археологи, які працювали в лісі.

Минулої п'ятниці троє місцевих школярів із Ясіня пішли до лісу за грибами. В урочищі Менчелик діти помітили темні предмети, які стирчали з-під землі.

"Школярі здогадалися, що це можуть бути боєприпаси. Адже в навколишніх лісах їх з часів війни збереглося дуже багато. Діти повернулися до села і розповіли про випадок вчительці, а та – зателефонувала до міліції", - сказали у селищній раді Ясіня.

На місце приїхала піротехнічна група аварійно-рятувального загону спецпризначення управління МНС в Закарпатській області. В заглиблені під землею знайшли шість гранат часів Другої світової війни, радянські нагороди за відвагу та рештки людей.

"Гранати підірвали на місці, бо транспортувати їх на полігон було дуже небезпечно, - розповіла керівник Центру пропаганди обласного управління МНС в Закарпатській області Наталія Батир. – А знайдені кістки досліджували археологи. Вони визначили, що рештки належать радянським солдатам".

Зараз ви читаєте новину «Діти знайшли в Карпатах гранати та людські рештки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути