пʼятниця, 25 травня 2018 15:00

Депутата вбив його колишній охоронець: що відомо про життя та смерть Сергія Гури

Депутата вбив його колишній охоронець: що відомо про життя та смерть Сергія Гури
Сергій Гура був давно знайомий із Миколою Гончаром, якого підозрюють у його вбивстві. Фото: rbc.ua

Вчора депутата Черкаської облради 48-річного Сергія Гуру застрелив колишній водій-охоронець Микола Гончар. Це сталося о 18:20 в приміщенні офісу всеукраїнського об'єднання "Черкащани" на вул. Хрещатик, 221.

Спочатку Гончар зачинився з депутатом у кабінеті та погрожував підірвати гранату. Після цього двічі вистрілив у голову та грудну клітину депутата. Нападник отримав кілька поранень у відповідь із травматичної зброї та потрапив до лікарні. Знаходиться у свідомості під цілодобовою охороною.

З місця події правоохоронці вилучили пістолет, набої, стріляні гільзи і патрони розсипом, а також два корпуси від гранат РГД-5 та Ф-1 з запалами і ніж.
Правоохоронці відкрили кримінальну справу за умисне вбивство. За попередньою інформацією правоохоронців, Гура із Гончаром знайомі багато років.

Gazeta.ua зібрала, що відомо про депутата Сергія Гуру.

Гура був українським підприємцем та політиком від політичної партії "Батьківщина", екс-заступником міського голови Черкас з питань діяльності органів виконавчої влади. Він народився у сім'ї службовців. У 1989 році закінчив Черкаський технікум торгівлі. До 1991 року працював технологом приготування їжі туристичної бази "Придніпровська". Згодом займався приватною підприємницькою діяльністю у Черкасах, а з 1995 по 1997 рік працював начальником служби безпеки акціонерного банку "Левада". З 1997 по 2007 рік обіймав посаду голови наглядової ради ЗАТ "Боровицьке" Чигиринського району Черкаської області. У 2007 році обраний до Черкаської міської ради, де був заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів та члена виконавчого комітету. У 2011-2013 роках очолював КП "Центральний стадіон". У квітні 2009 року Гура вступив до "Партії регіонів", а вже за місяць його було обрано головою Чигиринського районного осередку партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутата міської ради розстріляли з автомата

За даними в деклараціях, Гура мав три земельні ділянки площею від 1257 до 5800 кв. м. У селі Сагунівка Черкаського району, дві квартири у Черкасах 35 та 293 м. кв, а також одне нежитлове приміщення у місті розміром 268 м. кв. У сім'ї мав автомобіль "Інфініті" 2005 року випуску та ВАЗ-211340 від 2010 року.

У загиблого залишилася дружина Вікторія, син Сергій, доньки Катерина і Олександра. Він любив займатися плаванням, дайвінгом.

Екс-нардепа "Партії регіонів" 52-річного Олега Калашникова застрелили на порозі власної квартири. Сталося це у будинку на проспекті Правди, 31, у столичному мікрорайоні Виноградар. Калашников разом зі своєю дружиною Ольгою Соловйовою піднявся ліфтом на 8 поверх. Жінка щойно зайшла у квартиру, як у чоловіка почали стріляти. Напередодні вбивства йому погрожували фізичною розправою за політичні погляди, зокрема, за заклики широко відзначати 70 річницю перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Зараз ви читаєте новину «Депутата вбив його колишній охоронець: що відомо про життя та смерть Сергія Гури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути