пʼятниця, 17 березня 2023 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Депортованих на Херсонщині українців окупанти селять "до себе" – Гуменюк

Депортованих на Херсонщині українців окупанти селять "до себе" – Гуменюк
Лівий берег Херсонської області тимчасово окупований армією РФ. Цю територію ворог також обстрілює, звинувачуючи ЗСУ.  Фото: УНІАН

Російські окупанти на Херсонщині під час втечі від української армії депортують місцеве населення.

Загарбники тягнуть за собою цивільних, щоб використовувати його як "живий щит". Заселяють українців у бази відпочинку та санаторії, де самі ж базуються. Про це розповіла керівниця Об'єднаного пресцентру Сил борони півдня Наталія Гуменюк в ефірі "24 каналу".

"На верхніх поверхах вони розташовують цивільних, а на нижніх базують свої пункти управління, розташовуючи по території військову техніку", – сказала вона

За останню добу росіяни вкотре обстріляли правий берег Херсонської області та вдалися обстрілів з території Кінбурнської коси. Внаслідок цього є руйнування понад 10 будинків та поранено одну цивільну людину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по Херсонщині з важкої артилерії та "Градів": повідомляють про поранених цивільних

"Це свідчить про те, що обстріли – ... не пов'язані з атаками на військові об'єкти, а просто є актом тероризму, тому що обстрілюється сам Херсон та прилеглі населені пункти", – додала Гуменюк.

Збройні сили України продовжують бойову роботу та намагаються відбити територію на півдні, яка використовується ворогом для розташування артилерійських установок та реактивних систем залпового вогню.

За словами Гуменюк, робити це непросто. Бо окупанти ховаються за місцевим населенням лівого берега та продовжують їх тероризувати обстрілам. Потім в пропагандистських заявляють, що це вчинили Збройні сили України.

16 березня Росія 76 разів обстріляла Херсонщину, випустивши 275 снарядів з важкої артилерії та "Градів". Місто Херсон ворог обстріляв 13 разів. Щонайменше одна людина дістала поранення, повідомила місцева влада.

Ворог атакував з безпілотників подвір'я одного з медзакладів міста. Через російську атаку пошкоджено транспортні засоби та будівлі поряд.

Зараз ви читаєте новину «Депортованих на Херсонщині українців окупанти селять "до себе" – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути