Ексклюзиви
понеділок, 21 лютого 2011 13:23

День жалоби в Естонії: псих спалив 10 важкохворих сиріт
11

Фото: Фото: Reuters

Понеділок став загальнонаціональним Днем жалоби в Естонії у зв'язку з загибеллю десяти дітей-інвалідів у пожежі в інтернаті міста Хаапсалу.

Інцидент стався у неділю 20 лютого о 14:30 за місцевим часом, коли в дитячому будинку була тиха година.

За даними естонської влади, епіцентром пожежі стали палати з лежачими хворими. Пожежники прибули на місце загоряння через три хвилини після отримання дзвінка про те, що трапилася НП.

У будівлі інтернату знаходилися 37 дітей і дев'ять працівників виховного закладу. Рятувальники евакуювали з палаючого дитячого будинку 36 осіб, 12 з яких були госпіталізовані з опіками різного ступеня тяжкості і отруєнням продуктами горіння.

Через кілька годин після евакуації пожежникам вдалося згасити полум'я. Однак частина дерев'яної будівлі інтернату була повністю знищена вогнем.

За словами глави координаційної служби Західно-Естонського рятувального центру Прійта Лаоса, 19 січня пожежні інспектори перевіряли будівлю цього дитячого будинку і не знайшли ніяких порушень правил протипожежної безпеки.

Про причини трагедії поки що ходять лише чутки. Кажуть, інтернат підпалили навмисне, і зробив це нібито колишній випускник дитбудинку, який перебуває на обліку в психіатричній клініці.

Вихованці згорілого притулку зараз розміщені в інших соціальних будинках Хаапсалу.

Допомогу постраждалим намагаються надати абсолютно незнайомі люди, вони несуть всі необхідні речі. У середині 90-х інтернат був побудований на гроші спонсорів, і зараз для постраждалих дітей по всій країні збирають пожертви.

За фактом пожежі місцевими правоохоронними органами порушено кримінальну справу.

У понеділок, 21 лютого, уряд Естонії зібрався на екстрену нараду, в ході якої було прийнято рішення виділити гроші на відновлення згорілого дитячого будинку в місті Хаапсалу і на похорони його вихованців.

€830 тисяч буде перераховано з державного бюджету, частину необхідної суми покриє страховка, повідомляє прес-служба естонського уряду. За попередніми розрахунками, для проведення всіх необхідних робіт у цілому буде потрібно близько €1 мільйона.

Організацію похорону вихованців дитячого будинку, загиблих при пожежі, профінансує Міністерство соціальних справ країни.

У дитячому будинку міста Хаапсалу проживали сироти та діти, від яких відмовилися батьки. У всіх вихованців інтернату була важка ступінь інвалідності. 24 дитини для пересування користувалися інвалідними візками.

РИА Новости, Вести.Ru, news.km.ru

Зараз ви читаєте новину «День жалоби в Естонії: псих спалив 10 важкохворих сиріт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути