пʼятниця, 20 січня 2012 13:30

Декого з людей викинуло на дорогу, інші хрипіли у кріслах — свідок аварії на Рівненщині

У центральній міській лікарні Рівного перебуває восьмеро паломників, які вижили у автомобільній аварії поблизу села Вересневе 19 січня. З них шестеро – неповнолітні. Потерпілих розмістили у реанімаційне, нейрохірургічне та травматологічне відділення.

13-річний Ілля Абрамчук дивом вижив, бо сидів на сусідньому із водієм кріслі. У нього забій ключиці та гомілки.

Автор: Фото Олени Власової
  Ілля Абрамчук чудом вижив у аварії
Ілля Абрамчук чудом вижив у аварії

"Я хотів заснути, але не міг. Постійно дивився на дорогу і на спідометр. Стрілка скакала 80-90 км на годину, машину заносило. Раптом водій крутнув кермо і нас понесло на велику фуру. Був сильний удар, на мене посипалися якісь речі, було дуже страшно", - розповідає хлопчик. – "Погано пам'ятаю, що було далі, мені придавило кріслом ногу. Я якось виліз з буса через лобове скло, позаду стогнали люди. Хотів шукати братика Віталіка і тьотю, вони їхали десь всередині салону. Зразу подзвонив мамі, що ми попали в аварію".

Єдиним водієм, що зупинився на трасі, щоб допомогти людям – був 40-річний рівнянин Олександр. Він зі шваґром Дмитром їхав слідом на легковику. Мікроавтобус із паломниками обігнав їх буквально за кілька хвилин до зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали водія мікроавтобуса, через якого загинули люди на Рівненщині

"Дорога була нічим не посипана, слизько. Мені важко сказати, чи водій буса перевищив швидкість чи ні. Я побачив, як бус врізався у фуру. Зразу зупинився і побіг туди", - згадує свідок. – "Декого з людей викинуло на дорогу, інші хрипіли у кріслах, хтось кричав. Ми зі шваґром оглянули салон – посередині стогнав хлопчик. На нього навалилася непритомна жінка старшого віку. Ми обережно зняли її і узяли хлопчика на руки. Якась дівчинка заплакала, просила, щоб забрали ще й і її сестричку Аню. Водій буса, напевно, був у шоці – він не постраждав, але бігав навколо, мало не плакав".

ФОТОРЕПОРТАЖ: У ДТП на Рівненщині загинули дев'ятеро людей

"Ми викликали "швидку допомогу", медики приїхали хвилин за 20. Рятувальники прибули найшвидше - уже за 5 хв. після аварії".

Чоловіки поклали хлопчика на заднє сидіння легковика і помчали в лікарню. Це був 10-річний Віталій Абрамчук. Нині він перебуває у реанімації. Його стан оцінюють, як важкий, але стабільний. Надія на те, що він виживе є.

Зараз ви читаєте новину «Декого з людей викинуло на дорогу, інші хрипіли у кріслах — свідок аварії на Рівненщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути