Ексклюзиви
четвер, 02 квітня 2020 19:41

"Давай гроші, або пристрелимо" - банду вимагачів затримали на гарячому

"Давай гроші, або пристрелимо" - банду вимагачів затримали на гарячому
На Одещині затримали банду із 5 раніше судимих чоловіків, які під погрозою вбивства вимагали у 23-річного чоловіка €4,5 тис. Фото: od.npu.gov.ua

На Одещині 5 раніше судимих чоловіків, двоє з яких називають себе "кримінальними авторитетами", вимагали у 23-річного чоловіка €4,5 тис. У разі несплати – погрожували вбивством.

Зловмисників затримали, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

"Події розгорталися біля ставка за межами Подільська. Там зловмисники призначили потерпілому зустріч, аби поговорити з ним про гроші, які чоловік колись позичав у свого знайомого. Зовсім скоро розмова вийшла за межі закону - погрожуючи ножем та "пристрелити", підозрювані почали вимагати повернення боргу, назвавши суму у чотири з половиною тисячі євро. Насправді, зі слів потерпілого, він був винен значно менше. Аби уникнути розправи, молодий чоловік зателефонував батькові та попросив грошей. Потрібної суми у того не виявилося, і тоді зловмисники силоміць посадили хлопця в автомобіль і поїхали з ним у напрямку Подільська", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили банду зі зброєю та наркотиками

Очевидцем усього, що відбувалося, став місцевий житель. Він одразу ж зателефонував у поліцію.

"Отримавши повідомлення, поліцейські діяли на випередження. З цією метою по маршруту імовірного руху правопорушників були виставлені групи реагування патрульної поліції. Саме вони і зупинили автомобіль зловмисників на в'їзді до Подільська та доставили всіх учасників події до територіального відділу поліції", - розповіли поліцейські.

Затримані чоловіки віком від 29-ти до 50-ти років. Двоє з них – місцеві жителі. Ще троє - мешканці південних районів Одещини.

Трьом учасникам групи слідчі вже повідомили про підозру у вимаганні. Правова кваліфікація діям інших двох чоловіків буде дана в ході слідства. Підозрюваним загрожує до 7 років позбавлення волі.

На Закарпатті затримали банду, учасників якої підозрюють у причетності до скоєння тяжких злочинів на території області. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали у громадян гроші. Один учасник організованого злочинного угруповання є депутатом Свалявської райради.

Зараз ви читаєте новину «"Давай гроші, або пристрелимо" - банду вимагачів затримали на гарячому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути