середа, 01 квітня 2020 09:38

Депутат райради очолював банду вимагачів
5

На Закарпатті  затримали  банду вимагачів
Фото: ssu.gov.ua
На Закарпатті  затримали  банду вимагачів
На Закарпатті  затримали  банду вимагачів
На Закарпатті  затримали  банду вимагачів
На Закарпатті  затримали  банду вимагачів

На Закарпатті затримали банду, учасників якої підозрюють у причетності до скоєння тяжких злочинів на території області.

Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали у громадян гроші, повідомили в пресслужбі СБУ.

"Обкладаючи "даниною" представників комерційних структур, вони "вибивали" неіснуючі борги, при цьому застосовували психологічний тиск і фізичне насильство. Один учасник організованого злочинного угруповання є депутатом Свалявської райради", - сказано в повідомленні.

Під час обшуків у підозрюваних виявили наркотичні речовини, гроші в іноземній і національній валютах, зброю, кастети, набої різного калібру, що зловмисники використовували для залякування людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили банду зі зброєю та наркотиками

"Працівники спецслужби задокументували факт вимагання учасниками угруповання 24 тисяч доларів від місцевого жителя. Вирішується питання щодо оголошення 8 учасникам групи про підозру в скоєнні злочину й обрання міри запобіжного заходу", - додали в СБУ.

У ході слідчих дій також заблокували розгалужену міжрегіональну мережу з виготовлення та збуту наркотичних засобів. Зокрема, викрили групу осіб, до якої входили як організатори наркотрафіку, так і наркокур'єри. Група працювала на території Мукачева, Сваляви й Ужгорода. У ході обшуків вилучено значні обсяги наркотичних речовин: понад 0,5 кг метамфетаміну, а також канабіс і пігулки психотропної дії.

Нещодавно банду, яка спеціалізувалася на вимаганні грошей у містян, затримали в Ужгороді. До складу групи входили четверо місцевих жителів. Створюючи штучні конфліктні ситуації, зловмисники вимагали гроші за "владнання" ситуації. Їх узяли на вимаганні $15 тис. у місцевого мешканця.

Зараз ви читаєте новину «Депутат райради очолював банду вимагачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути