середа, 18 січня 2023 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Далекобійні ракети та броньовики Stryker – ЗМІ розкрили деталі нової допомоги від США

Далекобійні ракети та броньовики Stryker – ЗМІ розкрили деталі нової допомоги від США
Вашингтон має намір передати українській армії бойові броньовані машини Stryker, а також малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB. Фото: U.S. Army

США планують передати Україні ракети GLSDB (це поєднання авіабомби з ракетним двигуном – Gazeta.ua) для М142 HIMARS з дальністю ураження понад 150 км.

Також Вашингтон має намір надати Києву бойові броньовані машини Stryker та артилерійські боєприпаси. Про це повідомляє Politico.

Очікується, що 20 січня на засіданні "Рамштайн" офіційно буде оголошено про передачу даної зброї для Збройних сил України.

Видання зазначає, що танки Abrams США поки що не планують передавати для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент закликав Німеччину передати Україні танки Leopard

"У Білому домі були б раді передати Києву танки Abrams, проте є певні перешкоди з обслуговуванням цієї техніки. Водночас США категорично підтримують рішення союзників постачати танки Україні", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Politico, зустріч у форматі "Рамштайн" цієї п'ятниці обіцяє стати однією з найбільш значущих, оскільки на ній ітиметься про те, як підготувати Україну до наступних непростих місяців бойових дій.

Проморолик ракети GLSDB з радіусом дії 160 км.

Stryker – сімейство колісних бойових броньованих машин, розроблене і виготовлене американською компанією General Dynamics Land Systems.

У базовому варіанті бронетранспортери Stryker надійшли на озброєння американської армії у 2003 році, така конфігурації дозволяє перевозити до дванадцяти осіб, включаючи трьох членів екіпажу.

Бронемашини у такому варіанті зазвичай озброєні крупнокаліберним кулеметом 12,7-мм M2 Browning або 40-мм автоматичним гранатометом Mk19.

Канада передасть Україні 200 броньованих машин Senator.

Про це повідомила міністр оборони Канади Аніта Ананд, яка перебуває з візитом у Києві. Про новий пакет військової допомоги повідомляється у заяві канадського уряду.

Цей новий пакет військової допомоги є відповіддю на конкретний запит України на ці машини, які закуповуються у канадської компанії Roshel. Ця допомога оцінюється в понад $90 млн і виділяється в межах додаткової військової допомоги Україні в розмірі $500 млн, оголошеної прем'єр-міністром Трюдо в листопаді 2022 року, йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Далекобійні ракети та броньовики Stryker – ЗМІ розкрили деталі нової допомоги від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути