середа, 13 квітня 2011 13:10

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Цунамі за кілька секунд змило японське село

Цунамі за кілька секунд змило японське село

Через місяць після жахливого удару стихії по північно-східному узбережжю Японії з'являються нові жахливі відеокадри, зроблені очевидцями. Вони відображають весь масштаб людської трагедії і безсилля перед стихією.

Запис було зроблено в селищі Мінамісанріку префектури Міягі - яке найбільш постраждало від катастрофи. Один з жителів встиг вчасно піднятися на високий пагорб позаду селища, розташованого на океанському узбережжі, знімає те, що відбувається внизу. Причому спочатку навіть незрозуміло, що відбувається, чому люди в жаху кричать за кадром.

У записі видно, як на віддалі немов піднімаються рудуваті хмари пилу - можна подумати, що вітер підняв пилову бурю. У міру її наближення ці "хмари" розростаються, закриваючи півнеба, і з їх руху стає зрозуміло, що це несеться цунамі. Буквально за лічені секунди гігантська хвиля змітає селище, несучи будинки, як сірникові коробки, пише Newsru.

У міру наближення цунамі вже крупним планом видно, з якою швидкістю несеться потік, але що найжахливіше - від нього відчайдушно намагаються врятуватися люди, за якими він слідує по п'ятах. Мабуть, жителі будинків, розташованих біля підніжжя пагорба - найдалі від океану, до останнього сподівалися, що евакуюватися їм не доведеться.

Зараз ви читаєте новину «Цунамі за кілька секунд змило японське село». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути