середа, 14 червня 2023 00:13

Спецтема: Війна Росії проти України

ЦРУ застерігало Україну від диверсій на "Північних потоках" – ЗМІ

ЦРУ застерігало Україну від диверсій на "Північних потоках" – ЗМІ
Україна могла підірвати "Північні потоки" – ЗМІ. Фото: УНІАН

Центральне розвідувальне управління Сполучених Штатів в червні 2022 року застерегло Україну від здійснення диверсії на російських трубопроводах "Північний потік".

ЦРУ отримала повідомлення від розвідки Нідерландів про нібито підготовку такого плану. Керувати диверсією мав би головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний, йдеться в спільному розслідуванні нідерландських видань NOS і Nieuwsuur та німецьких видань Zeit і ARD.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тричі бачили російські військові кораблі: нові дані розслідування підривів "Північних потоків"

Диверсію мала начебто здійснити "невелика команда водолазів", які б заклали вибухівку з вітрильника одразу після навчань НАТО в Балтійському морі 17 червня.

Джерела ЗМІ в розвідувальних службах зазначають, що певності в тому, хто стоїть за диверсією на "Північних потоках", досі немає. "Розглядаються кілька версій", зокрема й причетність України.

У ніч проти 26 вересня три з чотирьох ниток газопроводів "Північний потік-1" і "Північний потік-2" було зруйновано вибухами на дні Балтійського моря в нейтральних водах. Обидва газопроводи в цей час не працювали, але були заповнені технічним газом.

Німеччина, Данія і Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

Джерела та дані розвідки свідчать, що, за вибухом газопроводів "Північні потоки" у Балтійському морі стоять неурядові групи.

Видання The Washington Post заявило, що адміністрація президента США Америки Джо Байдена нібито знала про план знищення "Північних потоків" за участю українських військових.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не має жодного відношення до диверсії на російських газопроводах.

Зараз ви читаєте новину «ЦРУ застерігало Україну від диверсій на "Північних потоках" – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути