четвер, 10 квітня 2014 17:00

Чотири дні немає звісток про капітана Артема Єрмоленка

Чотири дні немає звісток про капітана Артема Єрмоленка

Чотири дні нема інформації про місцезнаходження українського капітана Сакської авіабази військово-морських сил Крима 31-річного Артема Єрмоленка. Після конфлікту між російськими військовими і українськими офіцерами його 30-річна дружина Лілія нічого не чула про чоловіка.

6 квітня о 20.50 після супернчки на КПП колишньої авіабази біля гуртожитку в Новофедорівці Сакського району, де жили українські військовослужбовці, російський солдат застрелив українського майора Станіслава Карачевського.

"Ми цілий день вантажили речі в фури, готувались до переїзду. Артем весь час був удома. Стас прийшов до нас, допомагав усе складати, - плаче Лілія. - Десь о десятій вечора Артем вийшов зі Станіславом із дому. Нікому нічого не сказали. Були в нормальному стані. Я залишилась в нашій кімнаті на п'ятому поверсі. Потім почула два чи три постріли на нашому поверсі, на всіх інших вибухали пакети. Товариші Артема потім розповідали, що вони тікали. Артем забіг на третій поверх до друзів. Його витягли, били, командир розповів, що брова була розбита. Мене в той же вечір товариші вивезли з гуртожитку. Зараз ніхто нічого не каже про Артема. Обдзвонили всі інстанції в Севастополі, скрізь відповідають, що мого чоловіка у них нема".

Зараз Лілія Єрмоленко разом із іншими сім'ями військовослужбовців із Сакської авіабригади живе в санаторії Очакова. 5-річного сина Іллю і 2-річну доньку Кіру ще два тижні тому Єрмоленки відвезли в Харків до батьків.

Тіло убитого офіцера Станіслава Карачевського зараз везуть у Бердянськ, звідки він родом. Колону з машиною шпиталя і рідними супроводжують представники військової частини. З 11.00 до 13.00 у п'ятницю із Карачевським прощатимуться в залі ритуального агентства по вул. 50 років СРСР. У нього лишилися двоє дітей.

"Ми того дня разом збирали речі. Тоді надвечір я пішов на п'ятий поверх, а Стас і Артем чомусь пішли вниз. Я не бачив самого конфлікту. Чуток багато. Але тут така напружена ситуація, що там могло бути одне слово не так сказане. Говорять, що російський солдат Зайцев випадково натиснув на курок. Але я в це не вірю, бо до того були постріли, коли росіяни піднімались поверхами, - каже товариш по службі майор Руслан Проценко. - Станіслав помер на місці, захлинувся кров'ю від поранення лівої легені. А Артем у СІЗО, живий-здоровий, але офіційно нічого не відомо".

Зараз ви читаєте новину «Чотири дні немає звісток про капітана Артема Єрмоленка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути