вівторок, 02 січня 2018 13:50

Посадовець з аграрної академії наук вимагав $500 тис. хабара

Посадовець з аграрної академії наук вимагав $500 тис. хабара
$500 тис. хабара вимагав директор одного з інститутів НААН України. Фото: vgolos.com.ua

$500 тис. хабара вимагав директор Інституту агроекології і природокористування Національної аграрної академії наук України та екс-голова Львівської обласної ради Орест Фурдичко. Його затримали і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком 60 діб із можливістю застави в 3 млн грн.

Фурдичко мав спільника, якому обрали запобіжний захід - утримання під вартою із заставою в 1 млн грн, повідомляє НАБУ.

Затримані вимагали $500 тис. для нібито передання керівництву Національної академії аграрних наук України "за безперешкодне виконання договору про спільну діяльність між зазначеною науково-дослідною установою і суб'єктом господарювання".

Фурдичка затримали 30 грудня в його службовому кабінеті в Інституті агроекології і природокористування НААН у Києві під час отримання частини неправомірної вигоди в розмірі $300 тис. від приватного підприємця. 31 грудня затриманому та його спільнику оголосили про підозру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: САП зіпсувала Розенблату новорічні свята

Фурдичко з початку 1990-х очолював лісову галузь Львівської області. У 1990-1997 роках був депутатом Львівської облради, а в 1997-1998-му - головою Львівської облради. У 1998-2002 роках - народний депутат України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України і в міністерстві охорони навколишнього середовища.

Правоохоронці викрили на хабарі директора комунального підприємства Чернігівської обласної ради. Хабарником виявився депутат міської ради одного з райцентрів області, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Комунальне підприємство уклало договір з приватною структурою, яка повинна була провести ремонтні роботи на одному з об'єктів. За виконання замовлення комерсанти повинні були отримати 32 тисячі гривень", - йдеться у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Посадовець з аграрної академії наук вимагав $500 тис. хабара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути